Жінка й корсет

31.10.2007
Жінка й корсет

Корсет, виготовлений руками цієї зірки, продали з аукціону за 20 тис. доларів.

Словосполучення «дизайнерка кор­сетів» у нас викликає асоціації передусім з Діаною Дорожкіною. Але за океаном про улюбленицю наших гламурних модниць, на щастя, ніхто не знає, тому для американців поняття «корсет» іде в парі з іменем відомої танцівниці і світської левиці Діти фон Тіз. І не лише тому, що екстравагантна темноволоса панянка використовує ці предмети дамського гардеробу вже багато років (до речі, завдяки цьому об’єм талії 35–річної Діти становить 54 см). А й тому, що колишня дружина «страшного і жахливого» Мериліна Менсона самотужки змоделювала найдорожчий у Голлівуді корсет.

Ідеться про традиційний щорічний аукціон, який влаштовує компанія — виробник жіночої білизни Frederick’s of Hollywood. Кожного разу на ці торги виставляють корсети авторства відомих постатей. Минулого року, наприклад, корсет від «оскароносної» Шарліз Терон був проданий за 18 тисяч доларів. На той час це був рекорд таких заходів — скажімо, за рік до того витвір іншої «оскароносної» кінозірки, Ніколь Кідман, пішов із молотка за 10 тисяч.

Але білий корсет від Діти фон Тіз, оздоблений стразами і рожевим пір’ям, «потягнув» аж на 20 тисяч доларів. Ці кошти підуть на благодійність.

Організатори аукціону навіть не сподівалися продати дизайнерський витвір Діти за такі великі кошти. Вони були переконані, що найдорожчим стане шовковий корсет кольору шампанського від Скарлетт Йоханссон. Однак «індпошив» від білявої улюблениці Голлівуду був проданий лише за 11 тисяч. Втім це теж неабиякий виторг, якщо врахувати, що в середньому «нормальні», не «зіркові», корсети коштують 60—100 доларів. До слова, інші учасниці благодійної акції з пошиву корсетів — Бейонс Ноулз, Крістіна Агілера, Гвен Стефані, Джессика Біл, Тері Хетчер та Єва Лонгорія — продали свої лоти за значно скромніші суми.