ХРОНІКА

31.10.2007

Бокс

На чемпіонаті світу серед аматорів у Чикаго завершився перший тиждень. За шість змагальних днів українська збірна ще на підступах до заповітних чвертьфіналів втратила своїх представників аж у п’ятьох із 11 вагових категорій. Нагадаємо, потрапляння до вісімки кращих гарантує путівку на Олімпійські ігри—2008.

Слідом за Олександром Стрецьким (до 69 кг) й Ісмаїлом Сіллахом (до 81 кг) минулого уїк–енду турнір залишили ще троє українців. У 1/16 фіналу вінничанин Андрій Лук’янчук (до 64 кг) програв іранцеві Сепахванду (9:16), а миколаївці Віталій Волков (до 51 кг) й Олександр Ключко (до 60 кг) поступилися пуерторіканцю Арройо (14:23) та колумбійцю Пересу (10:13) відповідно.

Натомість Максим Третяк (до 54 кг), Василь Ломаченко (до 57 кг) і Сергій Дерев’янченко (до 75 кг) впевнено перемогли у своїх других дуелях у США. Також до 1/8 фіналу вийшов і Георгій Чигаєв (до 48 кг), який був вільний від двобою у першому колі, але виграв у другому. Достроковими перемогами завершили стартові бої Денис Пояцика (до 91 кг) і В’ячеслав Глазков (понад 91 кг).

Теніс

Дві наших співвітчизниці стартували на турнірі серії WTA третьої категорії з призовим фондом 175 тисяч доларів у Квебеку (Канада). Юліана Федак з Нової Каховки не змогла пробитися крізь кваліфікацію, поступившись німкені Перкович — 4:6, 2:6. Кримчанка ж Юлія Вакуленко, посіяна тут під третім номером, у першому колі основних змагань легко розібралася із представницею Парагваю Де Лос Ріос — 6:2, 6:0.

* * *

У новому рейтингу Жіночої тенісної асоціації відразу п’ятеро українок потрапили до сотні кращих. Олена Бондаренко піднялася на одну сходинку й стала 22–ю, Юлія Вакуленко наразі 36–та, Катерина Бондаренко — 44–та; Ольга Савчук, підстрибнувши на 12 позицій, посідає 94–й рядок, а Тетяна Перебийніс залишилася 96–ю.

Хокей

Напередодні сьогоднішнього домашнього матчу із «Титаном» київський «Сокіл» відрахував зі своїх лав і другого російського захисника. Слідом за Олексієм Кочегаровим команду залишив Антон Ульянов, гра якого не задовольняла тренерський штаб українського клубу.

Лижний спорт

На першому етапі Кубка світу сезону 2007/08, що відбувся у Дюссельдорфі (Німеччина), спортсмени змагалися в спринтерських гонках. У жінок на дистанції 800 метрів призерками стали Матвєєва (Росія), Бйорген (Норвегія), Дальберг (Швеція). Серед чоловіків 1,5 км найшвидше подолали Венцль (Німеччина), Лінд (Швеція), Даль (Норвегія).

В естафетних перегонах на п’єдестал у представниць прекрасної статі сходили команди Швеції, Росії й Фінляндії; у чоловіків — Швеції–1, Норвегії і Швеції–2. Українці у Дюссельдорфі не стартували.