«Наукового клубу» не буде

27.10.2007

Блок «Наша Україна — Народна самооборона» не проводитиме з БЮТ «круглих столів», аби розв’язати суперечливі питання у коаліційній угоді (й не тільки). Як повідомляла «УМ» у вчорашньому номері, з такою пропозицією виступила одна зі складових «НУНС» — Українська республіканська партія «Собор». Однак «куратор» юридичних питань «помаранчевого» блоку, кандидат у народні депутати Микола Оніщук ставиться до запропонованої «соборівцями» перспективи вельми скептично. «Проводити конференції, «круглі столи» — просто витрата часу, оскільки це не науковий клуб», — цитує Оніщука агенція «Інтерфакс–Україна».

Звісно, суперечливі питання потрібно вирішувати, і це буде зроблено. За словами «нашоукраїнця», перед винесенням на розгляд парламенту всі спірні законопроекти у парафованій угоді про створення коаліції демократичних сил обговорюватимуть на засіданнях фракцій «НУНС» та Блоку Тимошенко. При цьому Оніщук категорично відкинув запропонований УРП «Собор» формат: «Ідеться про конкретну, чітку роботу, і якщо є дискусійні питання, які варто розглянути обов’язково, то для цього існує формат, про який я сказав (себто обговорення на засіданнях фракцій. — Ред.)», — наголосив політик. Оніщук зауважує, що до того часу над удосконаленням законопроектів попрацюють уповноважені представники фракцій, зокрема, профільні експерти, юристи.

Також Микола Оніщук запевнив, що найближчими днями «Наша Україна — Народна самооборона» визначить своїх представників до робочої групи з підготовки першого пленарного засідання новообраної Верховної Ради. Досі такі групи вже організували «Регіони», БЮТ і КПУ. А обов’язок скликати таку робочу групу і створити умови для забезпечення організації її діяльності за регламентом лежить на Голові ВР попереднього скликання, наголосив «помаранчевий» юрист.