НОВИНИ ПЛЮС

26.10.2007

Суд і діло

Вищий адміністративний суд перейшов до дебатів у справі про незаконність дій Центральної виборчої комісії щодо встановлення результатів виборів до Верховної Ради. Напередодні судді завершили дослідження доказів та обставин у справі. Зокрема, суд дослідив та розглянув 225 протоколів, складених окружними виборчими комісіями за результатами голосування, повідомив УНІАН.

Відділ кадрів

Президент звільнив Олександра Скіпальського з посади заступника голови СБУ. Своїм іншим указом Ющенко скоротив кількість заступників глави СБУ з восьми до семи.

* * *

Президент Віктор Ющенко призначив своїм радником Юрія Бойка. У парламенті VI скликання він був членом фракції «Наша Україна», а також очолював експертну комісію з питань захисту моралі при Президентові. Отець Юрій є настоятелем парафії святих великомучеників Бориса і Гліба в Києві (УПЦ КП).

Партактив

Народно–демократична партія, Де­мократична партія України й Республікансько–християнська партія мають намір злитися в одну політичну силу. «Ми беремо курс на підготовку до нових виборів: парламентських і виборів в органи місцевого самоврядування», — цитує лідера НДП Людмилу Супрун агенція «Українські новини».

Спецорган

СБУ створила спеціальний підрозділ боротьби з проявами ксенофобії. До завдань підрозділу відносяться виявлення, запобігання й недопущення протиправних дій на ґрунті розпалювання національної, расової або релігійної ворожнечі щодо представників етнічних меншин України, запобігання проявів ксенофобії, які можуть бути загрозою національній безпеці держави.