«Якби я бив Султана...»

26.10.2007
«Якби я бив Султана...»

Володимир прагне об’єднати титули. (Фото Рейтер. )

Найближчої суботи Міжнародна федерація боксу (IBF) проводить два бої претендентів за право вийти на поєдинок проти чемпіона в суперважкій категорії — українця Володимира Кличка. В одному з цих своєрідних півфіналів зустрінуться росіянин Олександр Повєткін з американцем Крісом Бірдом, в іншому — двоє представників США: Келвін Брок та Едді Чемберс.

А Кличко–молодший вирішив не чекати підсумку кваліфікаційних матчів і вже зараз підшукує собі гідного суперника для наступного двобою. Днями він розповів в інтерв’ю одному з американських журналів, що свій черговий поєдинок планує провести в лютому 2008 року на рингу славнозвісного «Медісон сквер гарден» у Нью–Йорку. Майбутнім суперником чемпіон світу за версією IBF хотів би бачити росіянина Султана Ібрагімова, котрий нещодавно відстояв свій титул кращого на планеті за версією WBO, перемігши за очками Евандера Холіфілда. Команди киянина та дагестанця вже почали переговори.

Таким чином, Володимир продовжує демонструвати прагнення об’єднати чемпіонські пояси. «Я вже трохи втомився від речей, пов’язаних із проблемою організації об’єднавчих боїв. Я хочу битися на ринзі, а не розв’язувати залаштункові проблеми», — заявив Кличко.

А ТИМ ЧАСОМ...

У Данії завершився чемпіонат Європи серед жінок, з якого збірна України повернулася із шістьма медалями. Єдину нашу золоту нагороду здобула Вікторія Руденко, яка у фіналі категорії до 52 кг за очками перемогла шведку (17:8). Ірина Комар обмежилася «сріблом», поступившись росіянці у вирішальному бою у вазі до 80 кг (7:13). Бронзові медалі дісталися Людмилі Грицай, Яні Зав’яловій, Ользі Новиковій і Дінарі Жургуновій.

* * *

У вівторок у Чикаго стартував чемпіонат світу серед аматорів, в якому беруть участь 700 боксерів із 120 країн. У перший день змагань на ринг виходили двоє українців. У вазі до 54 кг Максим Третяк впевнено переміг бразильця Джеймса Перейру (рахунок — 24:6), а Андрій Лук’янчук (до 64 кг) здолав мексиканця Франсіско Варгаса Палаєса (19:14). У середу ввечері стартовими перемогами відзначилися Василь Ломаченко (до 57 кг) — над Абнером Котто з Пуерто–Рико (26:9) та Сергій Дерев’янченко (до 75 кг) — над Віктором Котяжанським із Молдови (28:12).

На нинішньому світовому форумі починається відбір на Олімпійські ігри–2008 — путівки до Пекіна отримають кращі вісім боксерів у кожній категорії. Особливістю чемпіонату є те, що на нього не прибула збірна Куби — так влада Острова Свободи протестує проти переманювання американськими промоутерами кубинських спортсменів.