НОВИНИ ПЛЮС

24.10.2007

«Регіони» не збираються «розпускати» новий парламент

Лідер Партії регіонів, Прем’єр–міністр Віктор Янукович вважає, що зараз немає форс–мажорних обставин, через які новообрані народні депутати від ПР можуть не прийти на відкриття першої сесії Верховної Ради VI скликання та відмовитися від складання депутатської присяги. Про це в інтерв’ю агенції УНІАН повідомила кандидат у депутати від Партії регіонів Ганна Герман із посиланням на Януковича. За її словами, це питання обговорювали вчора на зборах майбутніх депутатів від ПР.

Єхануров може скласти мандат

Кандидат у депутати від блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Юрій Єхануров упевнений, що Блок Юлії Тимошенко підтримає раніше оприлюднені ним пропозиції при створенні коаліції з «НУНС». Колишній Прем’єр вимагає, щоб «НУНС» та БЮТ узгодили позиції, які стосуються скасування мораторію на продаж землі, прийняття нового закону про акціонерні товариства, зміни законодавства про державні закупівлі, внесення змін до закону про Кабінет Міністрів. Інакше з БЮТ утворювати коаліцію не можна, переконаний Єхануров. За повідомленням УНІАН, позавчора на прес–конференції у Дніпропетровську Юрій Єхануров заявив: якщо члени президії «Нашої України» відмовляться розглянути його пропозиції для узгодження позицій із БЮТ, він виступить на з’їзді партії. Якщо з’їзд його не почує, Єхануров обіцяє вийти з «Нашої України».

Кримінальна справа щодо мера Івано–Франківська

Співробітники Управління боротьби з організованою злочинністю в Івано–Франківській області спільно з прокуратурою обласного центру викрили зловживання владою міського голови Івано–Франківська Віктора Анушкевичуса та його заступника. Як повідомила прес–секретар ГУБОЗ України Олена Мельник, прокуратура Івано–Франківська порушила кримінальну справу за ст. 364 ч. 2 і ст. 366 ч. 2 щодо мера–«нашоукраїнця», його заступника, а також голови Микитинецької сільради, начальника управління архітектури та містобудування Івано–Франківського міськвиконкому, директора місцевого інституту агропромислового виробництва та керівника одного з державних підприємств. Названих осіб підозрюють у тому, що вступивши у злочинну змову, зловживаючи службовим становищем, шляхом службової підробки вони незаконно вилучили з державної власності земельну ділянку сільгосппризначення площею 31 га в Микитинцях і передали її для будівництва житла комерційному підприємству, співзасновником якого є дружина заступника міського голови Івано–Франківська. Відтак державі завдано збитків на суму 4,2 млн. грн.

Партія Медведчука організовує власний «інтернаціонал»

Члени політбюро Соціал–демократичної партії України (об’єднаної) висловилися за продовження зусиль з об’єднання всіх лівоцентристських сил у могутню політичну силу. Таке рішення прийнято на черговому засіданні політбюро СДПУ(о), повідомляє агенція «Ліга». У зв’язку з цим керівні партійці підтримали ідею нового лідера СДПУ(о) Юрія Загороднього про підготовку і проведення найближчим часом «круглого столу» за участі представників усіх партій України, які стоять на соціал–демократичних позиціях. Крім того, есдеки обговорили питання вироблення нової стратегії СДПУ(о), що дозволить партії повернутися до активного політичного життя.

Колін Пауелл в Україні

На запрошення Фонду Віктора Пінчука в Україну сьогодні прибуде колишній державний секретар США Колін Пауелл. За повідомленням речника МЗС Андрія Дещиці, програмою перебування заплановані зустрічі Пауелла з Президентом Ющенком, Прем’єр–міністром Януковичем, іншими українськими політиками. Крім того, екс–держсекретар США виступить у Київській школі економіки з лекцією на тему «Демократія і глобальні виклики людству».