«Євразійців» покарали в Бахчисараї

24.10.2007

Громадська організація «Євразійський союз молоді», чиї активісти познущалися з національної символіки на горі Говерла, втратила легалізацію на території України. Як повідомляє прес–служба Мін’юсту, відповідне рішення було ухвалено органами юстиції на виконання постанови Бахчисарайського районного суду АР Крим про примусовий розпуск «ЄСМ».

Виявляється, «ЄСМ» був зареєстрований у Бахчисарайському районі. І, повідомляє Мін’юст, «з моменту реєстрації в діяльності «Євразійського союзу молоді» правоохоронні органи неодноразово встановлювали порушення Закону «Про об’єднання громадян», «які виражалися в організації та проведенні масових заходів за межами території діяльності, тобто за межами Бахчисарайського району».

Суд, виявляється, заборонив усі види діяльності «євразійського» об’єднання, крім спортивних, ще 29 березня цього року. Заборона була тимчасовою — терміном на три місяці. Але представники «Євразійського союзу молоді» й надалі проводили масові заходи з порушенням законодавства України, «у зв’язку з чим керівника організації було притягнуто до адміністративної відповідальності».

Тепер же підставою для примусового розпуску «ЄСМ» став адміністративний позов прокурора Бахчисарайського району.

Залишається додати, що активісти євразійського руху вважають «ЄСМ–Крим» (навіть не «Бахчисарай») лише одним зі своїх відділів в Україні. Крім цього, існують ще ніде не зареєстровані підрозділи «ЄСМ–Харків», «–Донбас», «–Миколаїв», «–Київ» тощо і, головне, «ЄСМ–Україна». Цей фрагмент «федеральної мережевої ставки» очолює Леонід Савін — той самий, що був серед «підкорювачів Говерли».