НОВИНИ ПЛЮС

23.10.2007

Євроатлантична інтеграція

Учора в Києві відбулося засідання Ради міністрів оборони країн Південно–Східної Європи за участі глави оборонного відомства США Роберта Гейтса. Виступаючи перед учасниками форуму, Президент Віктор Ющенко закликав країни Європи підтримати прагнення України приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО. Він висловив сподівання, що ця позиція буде підтримана на саміті Альянсу в Бухаресті, який заплановано на квітень наступного року. Президент підкреслив, що Україна підтверджує і чітко фіксує свій курс на членство в Європейському Союзі і НАТО. За словами Ющенка, є знаковим, що на нещодавніх парламентських виборах суспільство надало перевагу політичним силам, які сповідують інтеграцію країни до європейських структур. Президент висловив переконання, що такі суспільні настрої в Україні будуть поширюватись.

Партактив

Олексія Івченка переобрано головою Конгресу українських націоналістів. Відповідне рішення ухвалено на ХІ зборі КУНу. Також делегати розглянули проект розширеної програми Конгресу й доручили доопрацювати його програмній комісії, повідомила прес–служба партії.

Інцидент із кандидатом

Кандидат у народні депутати від БЮТ Вадим Петренко потрапив у ДТП. Перебуваючи за кермом свого «Мерседеса» S–600, він зіткнувся з «Волгою». І Петренко, і пасажирка «Мерседеса» отримали травми, у водія ГАЗ–3110 — незначні ушкодження. За попередніми даними ДАІ, аварія сталася через те, що «Волга» виїхала на смугу зустрічного руху, повідомляють «Українські новини».