Друга прем’єра Тимошенко

19.10.2007

Блок «Наша Україна — Народна самооборона» обіцяє одностайно підтримати кандидатуру Юлії Тимошенко на пост Прем’єр–міністра. «Я можу вам сказати, що ніяких «груп» у «Нашій Україні» не існує, — заявив із цього приводу голова політради «НУНС» В’ячеслав Кириленко. — Всі як один стовідсотково проголосують і за кандидатуру на посаду Голови Верховної Ради, і за кандидатуру на посаду Прем’єр–міністра».

На прес–конференції Кириленко сказав, що під час голосування не можна втрачати жодного голосу. За словами В’ячеслава Анатолійовича, навіть фронтмен «Океану Ельзи» Святослав Вакарчук має скасувати закордонні концерти (якщо вони будуть) і прийти у ВР, коли там голосуватимуть за Прем’єра та спікера.

Натомість п’ятий номер у списку «НУНС» Микола Катеринчук вважає, що за кандидатуру Тимошенко віддадуть голоси не тільки «помаранчеві», а й деякі «сині». «Я думаю, що за Тимошенко проголосує частина майбутньої фракції Партії регіонів, комуністів та Блок Литвина», — сказав Катеринчук в інтерв’ю телеканалу «1+1». Він нагадав, що півтора року тому за кандидатуру Тимошенко проголосувало аж 373 нардепи — рекорд для голів українських урядів.

Віце–прем’єр–міністр Володимир Рибак у відповідь заявив, що «Партія регіонів таке питання або можливість для себе не розглядала і не збирається розглядати».

 

А ТИМ ЧАСОМ...

«Наша Україна — Народна самооборона» готова підтримати кандидатуру Юрія Луценка на посаду мера Києва в тому випадку, якщо він вирішить балотуватися на цю посаду. Про це сказав В’ячеслав Кириленко. У свою чергу, Луценко на «5–му каналі» заявив, що «готовий відмовитися від амбіцій, якщо таким буде рішення команди».

Юлія ж Тимошенко, відповідаючи на питання про домовленості між БЮТ і «НУНС» щодо спільного кандидата на виборах столичного голови, відзначила: «На сьогодні ми не готові говорити про кандидатуру мера Києва. Спочатку треба пройти всі процедури — позбутися існуючого мера, а потім висувати іншого».