Худни, багатіючи

18.10.2007

Сотні оголошень закликають заплатити певну суму грошей і скинути енну кількість кілограмів. І лише в одному місті на землі все навпаки: Джанлука Буонанно, мер містечка Варалло на північному заході Італії, заохочує земляків до схуднення, здійснюючи оплату за «спалені» кілограми. Як повідомляє італійська газета «Джорнале», ідея під назвою «Дієта за бали» полягає в тому, щоб за допомогою матеріального заохочення схилити мешканців Варалло до турботи про власне здоров’я. Міський голова особисто розробив розцінки винагород: за перші 3 кг, скинуті жінкою впродовж місяця, мерія виплачує 50 євро. Чоловік для отримання такої суми повинен схуднути на 4 кг. Якщо особа, котра погодилася стати учасником цієї програми, зуміє зберегти нижчу вагу впродовж п’яти місяців, то отримає ще 200 євро. А півтисячі — це винагорода за утримання нижчої ваги впродовж року. Фонди на цю програму у розмірі 10 тис. євро виділені з міського бюджету.

Створена мером група консультантів надає фахові поради особам, які прагнуть схуднути. До її складу входять дієтолог, лікар, особистий тренер та фізіотерапевт. Кожен учасник боротьби із зайвою вагою щомісяця має підлягати контрольному зважуванню.

Містечко Варалло нараховує 7500 мешканців. Наразі бажання стати учасниками програми схуднення, яка була започаткована минулої п’ятниці, висловили лише кілька осіб... включно із мером, який визнав, що має 6 кг зайвої ваги.