Баюл і Латиніна в гостях у Подкопаєвої

18.10.2007
Баюл і Латиніна в гостях у Подкопаєвої

Цього разу киян порадують танцівники з Кенії.

Уже традиційно в жовтні столичний Палац спорту відчиняє свої двері для свята краси, спорту, гармонії: 27–го числа тут відбудеться міжнародний фестиваль «Золота Лілія». За роки існування це дійство подолало шлях від турніру до фестивалю, а тепер має формат шоу, розрахованого на широке коло глядачів. І з незмінним девізом організаторів — дивувати.

Абсолютна олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва запевняє, що цього разу приємних сюрпризів і яскравих виступів буде ще більше. Інтерес до фестивалю навіть перевершив сподівання продюсера проекту, чоловіка Лілії Тимофія Нагорного: уже в перший день продажу розкупили всі квитки — настільки багато виявилося бажаючих потрапити на виступи найкращих і найцікавіших атлетів світу. Ще одним підтвердженням популярності проекту став інтерес з боку телебачення. Програму вперше покажуть по ТБ у прайм–тайм.

На вчорашній прес–конференції в агенції УНІАН організаторка шоу Ліля Подкопаєва наголосила на такому: «Наш проект не лише комерційний, а й певною мірою соціальний. Фестиваль змінює життя дітей, бо вони хочуть бути схожими на атлетів, запалюються спортом, ідуть до секцій із різних видів. Я дуже хочу, аби більше людей цікавилися й займалися спортом».

Режисером–постановником шоу вже вдруге став українець Дмитро Висков, лауреат міжнародних фестивалів в Парижі, Римі, Монте–Карло. Цікавинкою фестивалю стане виступ цирку «Дю Солей», чий номер відкривав Олімпійські ігри в Атланті–1996. Ведучим шоу буде Юрій Горбунов, Гімн України виконає Ані Лорак.

Географія учасників розширюється — цього року виступатимуть артисти й спортсмени з десяти країн. Кожен номер буде неповторним і оригінальним. Зокрема, дивуватимуть глядачів багаторазовий чемпіон Олімпійських ігор з гімнастики Олексій Нємов (Росія), капоейра–шоу Color de Brazil (Бразилія), чемпіони світу з брейк–дансу Dridters (Корея), танцівники Rasta Mombasa (Кенія), чемпіонка Олімпійських ігор з художньої гімнастики Юлія Барсукова (Росія), чемпіон світу з бодібілдингу Даррем Чарльз (Барбадос) та інші. Виявили бажання долучитися до проекту багаторазова олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Лариса Латиніна, володарка олімпійського «золота» з фігурного катання Оксана Баюл та її колега Віктор Петренко.

Подкопаєва пообіцяла, що порадує своїх шанувальників хореографічним номером у власному виконанні. Це буде спеціальний бальний номер з іноземцями. А з ким саме — поки що залишається секретом.

«Золота Лілія», залишивши Донецьк, поки що осіла у столиці, але творці фестивалю сподіваються, що незабаром він проводитиметься і в інших містах України. Для цього є всі можливості, але потрібно, щоб відгукнулися чиновники на місцях. Подкопаєва й Нагорний кажуть, що слід утверджувати імідж України як держави з великим духовним і спортивним потенціалом.

Олена ПІОНТКОВСЬКА