«Іскра» спалахнула яскраво

16.10.2007

У Недригайлові, що на Сумщині, минулих вихідних завершився футбольний турнір на першість ДСТ «Колос». Три дні змагалися команди аграрного спортивного товариства, що приїхали з Харківщини, Черкащини, Чернігівщини, Жи­томирщини, Миколаївщини і, звісно, господарі.

Звичайно, на зустрічі із земляком Віктором Ющенком місцевий стадіон збирав набагато більше людей. Але цікавість до всеукраїнських сільських футбольних змагань теж виявилася немалою. Попри холодну погоду та сніговий прогноз, недригайлівці охоче йшли вболівати. Передусім – школярі. Бо ж, окрім суто футбольних пристрастей, були й патріотичні почуття. Вперше за всю історію фінальний розіграш «Колоса» відбувався саме в Недригайлові. І районна команда «Іскра», яка дуже впевнено заявила себе на обласному рівні, зайнявши перше місце у своїй підгрупі, відчувала підтримку земляків. Може, зав­дяки цьому й стала третьою на змаганнях всеукраїнських.

Переможцями стали футболісти зі Степового Миколаївської області, друге місце зайняла команда з Харківщини. Призери товариства «Колос» отримали кубки від імені Президента України та нагороди федерації.

Прийняти першість у районному центрі було непросто. «Останні півтора тижні перед змаганнями ми попрацювали напружено, — розповідає голова районної державної адміністрації Валентин Петльований. – Але всі учасники були забезпечені нормальними умовами проживання, гарячою водою, харчуванням. Висловлювали нам своє задоволення – і умовами, і стадіоном. Дуже красивим було відкриття змагань. Загалом, за відгуками, ця зустріч у Недригайлові стала кращими за останні роки змаганнями в Україні серед сільських колективів...»