Шоу гарантуємо

16.10.2007
Шоу гарантуємо

Дмитро Цируль — кращий бомбардир «Сокола». (Фото Олександра ЗАДИРАКИ.)

Після чотирьох матчів у Татарстані, де київська команда двічі виграла у «Нафтовика» з Леніногорська і за жахливого суддівства двічі поступилася «нафтовикам» із Альметьєвська, флагман українського хокею минулих вихідних у Броварах приймав воскресенський «Хімік». Повболівати за підмосковну команду із давньою історією (клуб засновано у 1953 році) приїхало навіть десятеро фанатів. Принагідно гості з Росії відвідали й товариський футбольний матч між «Динамо» й «Сатурном» з Раменського, який також відстоює честь Московського регіону.

Олександр Сеуканд продовжив експерименти зі складом, несподівано залишивши у запасі свого голеадора Олександра Бобкіна. Сам форвард пов’язав це з «вихованням» з боку тренера, пригадавши епізод в Альметьєвську, коли його вилучили, а суперник реалізував більшість.

День перший

«Сокіл» розпочав активно і незабаром повів у рахунку 2:0. Голом та пасом відзначився Олександр Матвійчук, котрий не потрапляв у заявку команди в попередніх матчах. Але господарі дещо розслабилися, за що й поплатилися чотирма голами поспіль. У нашої команди не надто виходила комбінаційна гра, а гості показали чудовий процент реалізації чисельної більшості. Особливо постаралася друга трійка форвардів «Хіміка», на рахунку якої три голи.

Господарі замінили воротаря — Федорова на Селіверстова, хоча провини Олександра в голах не було, і пішли вперед. У третьому періоді сили залишили воскресенців, тож вони дбали переважно про захист. Але киянам вдалося відіграти лише одну шайбу — у більшості дубль оформив російський легіонер Вадим Аверкін. У драматичній розв’язці, коли два гравці «Сокола» й один «хімік» сиділи на лаві штрафників, кияни зняли голкіпера й були близькими до того, аби зрівняти рахунок, проте перенесли свої сподівання на наступний день.

День другий

І в неділю довели, що вміють грати в хокей як мінімум не гірше за одного з претендентів на путівку до суперліги. Повернувся на майданчик Бобкін, у захисті росіянин Ульянов замінив Кугута, отримав шанс зіграти і форвард Віталій Гаврилюк, котрий напередодні відзначив свій 24–й день народження.

Схоже, втомився воротар росіян Андрій Васильєв, котрий, пропустивши п’ять голів, сам попросив заміну. «Сокіл» же закидав шайби на будь–який смак, задовольняючи всі забаганки численної аудиторії «Терміналу» і порадувавши тренерів вдалою реалізацією більшості. Дубль цього разу оформив інший російський форвард нашої команди — Олексій Зоткін.

Наступним суперником «Сокола» мала бути «Рязань», але минулої п’ятниці автобус російської команди потрапив у серйозну аварію, перекинувшись по дорозі в Бєлгород. Більше десяти гравців отримали різного ступеня ушкодження, в тому числі й переломи. ФХР прийняла рішення перенести зустрічі «Рязані» з «Бєлгородом» і «Соколом» на пізніший термін. Отже, тепер 22—23 жовтня кияни зіграють у Ступіно з тамтешнім «Капітаном».

 

ТАБЛО

Відкрита першість Росії. Вища ліга. Дивізіон «Захід». 6–й тур. «Сокіл» — «Хімік» (Воскресенськ) — 3:4 (2:3, 0:1, 1:0; шайби: Матвійчук, 2; Аверкін, 12 (більш.), 46 (більш.) — Спиридонов, 14 (більш.); Романов, 15 (більш.); Пастернацький, 19, 22), 8:3 (3:0, 2:2, 3:1; шайби: Зоткін, 6 (більш.), 37; Матвійчук, 14 (більш.); Цируль, 15; Срюбко, 33 (більш.); Савицький, 47 (більш.); Яковенко, 52; Литвиненко, 57 — Нігматуллін, 28, 41 (більш.); Романов, 36 (більш.)); ЦСК ВВС — «Нафтовик» (Л) — 3:4, 5:4; «Аріада–Акпарс» — «Нафтовик» (А) — 4:1, 5:3; «Дизель» — «Дмитров» — 4:3, 3:2 ОТ; «Крилья совєтов» — «Кристал» (Е) — 6:5 (бул.), 8:1; «Кристал» (С) — «Титан» — 4:3, 5:2; «Газпром–ОГУ» — «Капітан» — 3:2, 3:1.

Лідери після 14 матчів: «Нафтовик» (Л), «Хімік» — 28, «Дизель» — 27, «Дмитров» — 2 (12), «Кристал» (С) — 24, «Крилья совєтов» — 23, «Сокіл» — 21 (12), «Бєлгород» — 20 (10), «Аріада–Акпарс» — 19 (12)...

 

А ТИМ ЧАСОМ...

НХЛ. Матчі команд українських легіонерів. «Торонто» — «Піттсбург» — 4:6 (Понікаровський «Т» — не грав), «Філадельфія» — «Айлендерс» — 3:1 (Федотенко «А» — 21:29, 0+1 (п’ятий пас у сезоні), 2 кидки, «+1»), «Атланта» — «Нью–Джерсі» — 5:6 (Житник «А» — 26:42, 0+1 (друга передача), «–1»).

* * *

Чемпіонат України. 2–й тур. «Сокіл–2» — «Барс» — 5:2, 2:4; «Компаньйон» — «Харків» — 3:2, 4:3.

Турнірне становище: «Сокіл–2», «Барс» — 9 (4), «Компаньйон», «Харків» — 6 (4), АТЕК, «Дніпровські вовки» — 0 (2).