Красі підвладні всі роки

11.10.2007
Красі підвладні всі роки

На тлі нинішніх відповідників «ідеалу краси» — замучених дієтами й наркотиками сухих тарань а ля Кейт Мосс — такі жінки, як Мішель Пайфер, Моніка Белуччі, Орнелла Муті просто засліплюють своєю справжньою, природною вродою. У якої воістину немає віку. Адже хоч усі ці розкішні леді вже й немолоді, це анітрохи не заважає їм бути прекрасними. Що зайвий раз довела італійська кінозірка Орнелла Муті, знявшись у рекламній кампанії Dove Pro Age.

«Мильна» фірма Dove продовжує переконувати людство в тому, що нав’язані індустрією краси стандарти — штучні, і повні жінки не менш гарні, ніж худі, а літні — ніж молоді. Оголена Муті, якій у березні виповнилося 52, — яскравий цьому приклад.

Щоправда, сама Орнелла зізнається, що зніматися ню їй було нелегко. «Усі мене запевняли, що я прекрасна, але я почувалася невпевнено, — розповідала актриса в інтерв’ю італійському журналу «Веро». — Фотограф казав, щоб я розслабилась, хоча в мене й не дуже виходило. Старіти боляче, і заперечувати це — означає лицемірити. Треба просто визнати цей біль, відчути його і пройти крізь нього. Не можна уникати цього відчуття».

При цьому зірка фільмів «Приборкання норовливого», «Шалено закоханий» та багатьох інших зізналася, що вона таки залежна від нав’язуваних ідеалів: «Ми всі женемося за міфом ідеальної форми і прагнемо бути худими, хоч би чого це коштувало. І я теж намагаюся їсти мало... А втім, головне тут — знайти баланс між повнотою і тендітністю».