Журналісти в подарунок

11.10.2007

У перші вихідні жовтня містечко Моршин, що на Львівщині, святкувало ювілей — з моменту його заснування минуло 525 років. Серед багатьох святкових заходів — таких, скажімо, як ярмарок меду, — відбулося й два спортивні. Зокрема, на сцені місцевого Палацу культури мірялися силами кращі українські бійці у так званому «класі К–1» (більше схоже на кікбоксинг із застосуванням кидків). А трохи раніше зіграли футбольний матч команди київських спортивних журналістів і місцевого клубу.

До карпатського курорту «акули пера й мікрофона» приїхали в ролі почесних гостей, тому «ображати» їх розгромною поразкою моршинські футболісти не збиралися. Хоча в першому таймі, коли за «Моршин» грали 17–річні хлопці, вони добряче «повозили» журналістів і забили два м’ячі. До речі, троє з прикарпатських юнаків уже потрапили на олівець до селекціонерів київського «Арсеналу». Не без прихильності арбітра — тренера команди юнаків — гості відігралися. Та перед перервою моршинці забезпечили собі перевагу чудовим ударом у дев’ятку — 3:2.

У другому таймі кияни грали вже проти місцевих ветеранів, серед яких було й двоє колишніх футболістів львівських «Карпат» — Петрик і Швець. Під завісу двобою журналістам вдалося зрівняти рахунок, а потім — виграти в серії 11–метрових. До речі, перемогу їм приніс «орендований» у господарів юний воротар Олексій, якого кияни на радість місцевим глядачам підкидали в повітря й обливали водою «Моршинська».