Доброта, помножена на скромність

03.10.2007
Доброта, помножена на скромність

Шакіра Мебарак під час виступу.

Колумбійська співачка Шакіра Мебарак на теренах колишнього СРСР відома тим, що не проти дати дуже дорогий концерт на «спецзамовлення» когось з олігархів. На що солодкоголоса зірка витрачає отримані як гонорар мільйони — питання, здавалося б, зайве. На весілля, яке має відбутися незабаром? А от і ні. Днями стало відомо, що Шакіра пожертвувала 40 мільйонів людям Перу й Нікарагуа. Як заявила сама знаменитість в інтерв’ю колумбійській радіостанції «Контакт м’юзік», переказані кошти підуть на відновлення об’єктів, зруйнованих землетрусом у Перу та ураганом у Нікарагуа.

«Я особисто бачила страшні наслідки природних катаклізмів у цих країнах, сусідніх із моєю батьківщиною. Звісно, я сама не зможу вирішити всі тутешні проблеми, але допомогти — це мій борг», — сказала найвідоміша у світі колумбійка. Вона передасть гроші через неурядовий фонд «Алас», створений самою співачкою спільно з її знаменитим співвітчизником, лауреатом Нобелівської премії з літератури Габріелем Гарсія Маркесом. А ще 5 мільйонів доларів Шакіра виділить на спеціальні програми допомоги дітям Перу й Нікарагуа.

Після таких витрат, мабуть, логічно було б організувати серію додаткових концертів у США? Далебі. У Штатах 30–річну Шакіру «застукали» за зовсім іншим заняттям. У Каліфорнійському університеті в Лос–Анджелесі вона, як звичайна студентка, відвідує лекції з «Історії цивілізації». Як з’ясувалося, співачка справді була зарахована на місцевий «істфак», і викладачі навіть поняття не мають, що навчають суперзірку — така вона скромна!