ХРОНІКА

25.09.2007

Художня гімнастика

Збірна України посіла друге командне місце на чемпіонаті світу, що завершився у грецькому місті Патри. Наші грації поступилися тільки суперницям із Росії. Усі чотири медалі українській команді принесла Ганна Безсонова. Киянка здобула «срібло» у вправах із булавами й стрічкою, «бронзу» — з обручем, а в п’ятницю поповнила колекцію найціннішою нагородою — «золотом» абсолютної першості.

За підсумками світового форуму Україна зможе виставити на Олімпійських іграх 2008 року двох гімнасток. Це право нам забезпечила Ірина Ковальчук, яка потрапила до двадцятки кращих у багатоборстві, набравши 19–ту суму балів.

Вільна боротьба

Українські спортсмени здобули чотири медалі на чемпіонаті світу, що завершився у столиці Азербайджану — Баку. До «срібла» Ібрагіма Алдатова медаль такого ж ґатунку додала олімпійська чемпіонка Ірина Мерлені (категорія до 48 кг), котра повернулася у великий спорт після народження дитини. У фіналі вона з різницею в одне очко поступилася представниці Японії Чихару Ічо, в якої вирвала золоту нагороду Афін–2004.

Бронзові медалі в нашій команді вибороли киянин Вадим Тасоєв (до 120 кг) і львів’янка Наталія Синишин (до 59 кг). Причому впродовж турніру 22–річна українка здолала чемпіонку Європи росіянку Канаєву й першого номера світового рейтингу — японку Шодо, котра не знала поразок із 2005 року.

Академічне веслування

Із чемпіонату Європи, який відбувся вперше за останні 34 роки, українська команда повертається з однією медаллю. У Познані (Польща) «золото» здобула наша четвірка парна у складі Світлани Спирюхової, Наталії Губи, Олени Олефіренко, Тетяни Колесникової.

Теніс

Киянка Марія Коритцева досягла найбільшого успіху у своїй кар’єрі, пробившись до фіналу турніру III категорії серії WTA в Калькутті (Індія). На шляху до вирішального матчу у чвертьфіналі вона легко обіграла білоруску Тетяну Пучек (6:3, 6:1), а в півфіналі — британку Кеотавонг (6:1, 6:3). У боротьбі за головний приз із росіянкою Марією Кириленко 22–річній Коритцевій забракло сил — 0:6, 2:6. Цей успіх дозволив Марії піднятися у світовому рейтингу зі 164–го місця на 120–те.

Разом з італійкою Альбертою Бріанті киянка вийшла до фіналу й у парному розряді. Але там сильнішим виявився сіяний під першим номером дует Кінг/Кудрявцева (США/Росія) — 6:1, 6:4.