Фонд ООН: онлайн-чат психологічної підтримки для чоловіків запустили в Україні

12:59, 19.11.2023
Фонд ООН: онлайн-чат психологічної підтримки для чоловіків запустили в Україні

Фонд ООН запустив онлайн-чат психологічної підтримки для чоловіків в Україні

Фонд ООН у сфері народонаселення в Україні за підтримки уряду Великої Британії у співпраці з ГО "Інноваційні соціальні рішення" в Міжнародний день чоловіків UNFPA запускає безкоштовний анонімний та цілодобовий онлайн-чат психологічної підтримки для чоловіків.

 

Як інформує УМ, про це 19 листопада сказано на сайті Фонду.

 

Звернувшись через чат у Telegram, Viber або на сайті Лінії підтримки, чоловіки зможуть отримати підтримку від фахових психологів у текстовому форматі.

 

Розмова відбуватиметься онлайн у текстовому форматі. Операторами є кваліфіковані психологи з багаторічним досвідом.

 

Психологічна підтримка у форматі онлайн-спілкування покликана допомогти чоловікам стабілізувати свій емоційний стан, знайти внутрішні ресурси для виходу зі складних ситуацій та усвідомити проблемні аспекти поведінки.

 

Кожен чоловік може звернутися за консультацією в чат один раз на добу з тривалістю консультації до 90 хвилин.

 

Писати чоловіки можуть з будь-яких питань, що спричиняють стрес: проблеми на роботі чи в стосунках, переживання через війну, складнощі в регуляції гніву тощо.

 

У жовтні 2022 року UNFPA запустив роботу безкоштовної анонімної та цілодобової лінії психологічної підтримки для чоловіків за номером 2345. За більше ніж рік роботи психологи прийняли вже понад 9200 дзвінків. Щоб чоловіки мали більше можливостей для звернення за підтримкою, команда проєкту створила онлайн-чат на додачу до гарячої лінії.

 

Як повідомляла УМ, собака-обіймака стала другом і психотерапевтом для сотень українських дітей, травмованих війною.