Центр протезування для військових: Кличко та мер Берліну домовилися про створення інноваційного центру

10:01, 15.09.2023
Центр протезування для військових: Кличко та мер Берліну домовилися про створення інноваційного центру

Київ та Берлін підписали угоду про партнерство двох міст. (Фото: Телеграм Віталій Кличко)

Мер Берліну Кай Веґнер та мер Києва Віталій Кличко та обговорили співпрацю у створенні в українській столиці муніципального центру протезування для військових та іншу допомогу.

 

Як інформує УМ, про це про це Віталій Кличко повідомив у своєму телеграм-каналі.

 

«Обговорили з Каєм Веґнером подальшу допомогу та передачу Берліном Києву міських автобусів та комунальної техніки. А також - сприяння німецької столиці у створенні Києвом муніципального центру протезування для військових. Берлін уже готовий направити кількох техніків-протезистів з інноваційних берлінських підприємств для передачі досвіду та практичних навчань українських фахівців», - написав Кличко.

 

Мер Києва зазначив, що сьогодні чимало українських військових лікуються та проходять реабілітацію в клініках Берліна за сприяння міської влади.

 

"Медична допомога, протезування, реабілітація захисників - дуже важливе питання до України. І, сподіваюся, наша співпраця з Берліном, яку ми будемо розвивати в цьому напрямку, допоможе багатьом пораненим українським бійцям", - наголосив Кличко.

 

 

Раніше повідомлялося, що під час візиту Віталія Кличка до Німеччини було підписано угоду про партнерство між Києвом та Берліном.

 

Також мер Києва повідомляв, що від початку повномасштабної агресії росії майже 100 000 киян пішли боронити Україну зі зброєю в руках.

 

Як повідомляла УМ, німецькі депутати закликали канцлера Олафа Шольца та міністра оборони Бориса Пісторіуса передати Україні ракети Taurus.