Фізичні вправи лікують депресію - Університет Південної Австралії

19:47, 04.03.2023
Фізичні вправи лікують депресію - Університет Південної Австралії

Легкі фізичні вправи знижують стрес і лікують психічні розлади (Фото з сайту Pixabay)

Тривожність та психологічний стрес можна знизити завдяки фізичній активності. На думку дослідників з Університету Південної Австралії (UniSA), помірні фізичні вправи мають бути основним методом лікування депресії та інших поширених психічних розладів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє The Science Alert.

 

Група дослідників проаналізувала дані 128 тисяч людей, які страждають від тривоги, стресу та депресії.

 

Порівнюючи ефекти фізичних вправ зі звичайним лікування серед усіх груп населення, науковці виявили, що фізична активність знижує симптоми депресії, тривоги та психологічного дистресу в 1,5 раза краще, ніж розмовна терапія або медикаментозне лікування.

 

Дослідження показало, якщо займатися фізичною активністю приблизно 12 тижнів, це може покращити психологічний стан.

 

Науковці виявили, що пацієнти, які страждають від депресії, тривоги чи інших психологічних розладів, можуть отримати таку ж користь від фізичної активності, як і від психотерапії чи медикаментозного лікування.

 

«Фізична активність допомагає покращити психічне здоров'я, – каже Бен Сінгх, – але, попри докази, вона не отримала широкого розповсюдження як метод його лікування»

 

Вчені також виявили, що всі види фізичної активності та вправ були корисними. Зокрема, аеробіка, ходьба, пілатес чи йога.

 

Як повідомляла УМ, вчені та медики з різних країн світу дослідили, що секс і любов продовжують життя і знижують ризики серйозних захворювань.