Лікарі залучають до реабілітації бійців кінологів із собаками - Міноборони

16:24, 30.01.2023
Лікарі залучають до реабілітації бійців кінологів із собаками - Міноборони

Чотирилапі пухнастики допомагають у реабілітації постраждалим (facebook.com/k9.kiev.obl.police)

Міністерство оборони України порадило лікарям залучати собак, щоб емоційно підтримати військових та цивільних, які потребують реабілітації після пережитого в умовах війни.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Кінологічний центр поліції в Київській області.

 

Днями лейтенант поліції Катерина Бєляєва та її чотирилапі вихованці – Бентлі, Вайда та Поля – перебували у відрядженні в одному з військових госпіталів.

 

Від початку повномасштабного вторгнення чотирилапих залучають до роботи педагогів та психологів з дітьми й дорослими, потерпілими від навали агресора, пораненими бійцями ЗСУ, тимчасово переміщеними особами та тими, хто пережив полон й евакуацію. 

 

 

Однак уперше кінологиня та собаки мали змогу працювати у складі робочої групи військових психологів, психіатрів та реабілітологів. Під час роботи групи були напрацьовані нові методики застосування собак емоційної підтримки.

 

За підсумком чотирилапі були рекомендовані військовими лікарями для подальшого застосування задля надання емоційної підтримки постраждалим, які потребують реабілітації.

 

«Наскільки нам відомо, такі рекомендації та цей від військових лікарів собаки в Україні отримують вперше»,– йдеться в повідомленні. 

 

Залучення тварин до реабілітації відбулося в рамках проєкту "Радість дотику", ініційованого ВГО "Молодіжна організація інвалідів, ветеранів війни "Струни серця"" за підтримки Українського  ветеранського фонду співробітництва кінологічного центру поліції Київщини. 

 

Нагадаємо, зірковий пес- піротехнік Патрон, який працює у ДСНС, отримав пам’ятні відзнаки одразу від двох ветеранських організацій США.

 

Як повідомляла УМ, мейн-кун Макс, який мешкав із родиною до війни в Бучі, за своє котяче життя побачив більше, ніж деякі люди. Він на власній шкурці відчув, як це — перебувати у російському полоні.