Здорові та красиві: як вибрати вітаміни для волосся, шкіри та нігтів?

14:51, 02.11.2022
Здорові та красиві: як вибрати вітаміни для волосся, шкіри та нігтів?

У випадку проблем з волоссям чи нігтями однієї з найефективніших добавок є біотин (вітамін В7).

Щоб виглядати трішечки красивішими, ніж зазвичай, потрібна недорога косметика та десятки засобів догляду, а всього лише правильно вибраний вітамінний комплекс. Які саме вітаміни допоможуть отримати гарне волосся, здорову шкіру та міцні нігті? Розповідаємо.

 

Як зрозуміти, що організму бракує вітамінів

 

В наш час можна без особливих труднощів купити будь-які вітамінні комплекси – чи то вітчизняного виробництва, чи то розрекламовані американські. Достатньо відкрити посилання 

 

https://apteka911.ua/shop/bad-dlya-uluchsheniya-sostoyaniya-volos-kozhi-i-nogtey й відвідати сайт медичної інформаційної системи Аптека 9-1-1. Там можна знайти величезний перелік препаратів з

 

описом, інструкцією, а також з адресами аптек, де їх можна придбати, та за якими цінами.

 

Сигналом того, що час відправлятися в аптеку за вітамінами, можуть бути такі симптоми:

 

ламкі нігті;

схильне до січення й випадіння волосся;

часті висипи й запалення на шкірі;

судоми в ногах чи руках;

зміна кольору нігтьової пластини;

втрата апетиту.

 

На дефіцит вітамінів також може вказувати надто бліда шкіра, тьмяне волосся, швидка стомлюваність, в’ялість, слабкість.

 

Найкорисніші вітаміни для красивої зовнішності

 

Головними вітамінами краси вважаються А, Е та С. Ці речовини не лише беруть участь у численних метаболічних процесах, але й виконують роль антиоксидантів, отже, захищають організм від згубного впливу зовнішніх чинників, сповільнюють вікові зміни.

 

У випадку проблем з волоссям чи нігтями однієї з найефективніших добавок є біотин (вітамін В7). Побороти акне допоможе В-комплекс. Людям з дуже сухою шкірою варто приймати вітамінні комплекси (С, D), а також йод.

 

Чимало популярних фармацевтичних компаній випускають готові вітамінні комплекси для шкіри, волосся та нігтів. Плюс таких добавок у тому, що випивши одну капсулу чи таблетку, можна отримати повний спектр необхідних корисних речовин. Крім того, зазвичай складники для таких комплексів підбираються за принципом синергізму, тобто кожен компонент підсилює дію іншого. Таким чином ефективність засобу суттєво підвищується.

 

І наостанок. Варто знати, що посічене волосся, проблемна шкіра чи ламкі нігті – далеко не єдині проблеми, які виникають в результаті авітамінозу. Це лише зовнішні прояви того, що в організмі щось іде не так. І щоб уникнути більш серйозних наслідків, варто не чекати ускладнень, а одразу зайнятися відновленням вітамінно-мінерального балансу. І Аптека 9-1-1 завжди допоможе відшукати необхідні БАДи.