Російські «визволителі» знищили в Україні десятки лікарень

11:26, 11.05.2022
Російські «визволителі» знищили в Україні десятки лікарень

Снаряди та ракети російських окупантів поцілили у 600 українських медзакладів. (Фото МОЗ України)

Повністю знищено 101 лікарню російськими війська в Україні, ворог також розстріляв чи захопив майже 200 машин швидкої допомоги.

 

Як інформує УМ, про це 11 травня Міністерство охорони здоров'я України повідомляє у Фейсбуці.

 

“Вже 77 днів поспіль російські терористи обстрілюють житлові квартали та цивільні об’єкти. Снаряди та ракети окупантів поцілили у 600 українських медзакладів. 101 лікарня знищена вщент без можливості відновлення”, - ідеться в повідомленні.

 

Також російські військові зруйнували 450 аптек. Майже 200 автомобілів екстреної медичної допомоги розстріляно чи захоплено ворогом.

 

У МОЗ нагадали, що за кожною цією цифрою — життя українця, життя того, хто вчасно не доїхав до лікарні, або кому не було куди їхати, або того, кого не пропустили російські військові, і він не зміг вчасно отримати допомогу.

 

У МОЗ наголосили, що російська федерація нехтує всіма нормами та конвенціями міжнародного права.

 

 

Нагадаємо, що 6 травня Міністерство охорони здоров'я України закликало міжнародні фармацевтичні компанії скоротити асортимент ліків, які ввозять до російської федерації, адже доходи аптек надходять до бюджету країни-агресора.

 

Як повідомляла УМ, українські лікарі не можуть лікувати онкохворих через війну, також для пацієнтів дуже ускладнений доступ до інсуліну, не вистачає антибіотиків внаслідок російської агресії.