Воєнний стан: в Україні не можуть лікувати онкохворих, не вистачає інсуліну та антибіотиків

11:15, 06.05.2022
Воєнний стан: в Україні не можуть лікувати онкохворих, не вистачає інсуліну та антибіотиків

Під час війни медичні конвої евакуюють українських дітей із зон бойових дій. (facebook.com/moz.ukr)

Українські лікарі не можуть лікувати онкохворих через війну, також для пацієнтів дуже ускладнений доступ до інсуліну, не вистачає антибіотиків внаслідок російської агресії.

 

Як інформує Україна молода, про проблеми медицини та пацієнтів в умовах воєнного стану повідомив Президент України Володимир Зеленський під час виступу на благодійному вечорі Brave Ukrainе в ніч на п’ятницю.

 

«Росія принесла в Україну, в Європу такі проблеми, яких ми й уявити не могли ще кілька місяців тому.

 

Це фактично повна відсутність лікування для хворих на рак, це вкрай ускладнений чи повністю відсутній доступ до інсуліну для хворих на цукровий діабет, це неможливість провести хірургічні операції. Навіть просто нестача антибіотиків», - наголосив глава держави, передає Офіс Президента.

 

За даними Верховного Головнокомандувача, на сьогодні російські війська знищили або пошкодили в Україні майже 400 закладів охорони здоров'я, серед яких лікарні, пологові будинки, амбулаторії та інші медичні заклади.

 

«На тимчасово окупованих районах України на сході та півдні просто катастрофічна ситуація з доступом до медичних послуг і ліків. Не вистачає навіть найпростіших препаратів», - зазначив Зеленський.

 

І додав, що такими є наслідки окупації для нашої землі та частини народу, який ми обов'язково звільнимо від загарбників.

 

                                Людей рятує і команда евакуаційного потягу-мінігоспіталю.

 

Президент також пригадав, що 5 травня вдалось продовжити евакуацію з Маріуполя, завдяки ООН та Червоному Хресту.

 

Окрім того, Володимир Зеленський зауважив, що на Донорській конференції високого рівня у Варшаві зібрали 6,5 мільярда доларів. І це добре, та це тільки частина того, що справді потрібно, аби відновити нормальне життя на всій території, куди Росія принесла війну.

 

Як повідомляла «УМ», раніше міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко запевняв, що російський агресор відповість за кожного вбитого медика, кожну обстріляну лікарню і карету "швидкої".

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У підвалі Маріуполя дівчина прийняла складні пологи, консультуючись у чат-боті з лікарем з Києва.