Майже дві тисячі іноземних медиків їдуть рятувати українців

20:50, 14.03.2022
Майже дві тисячі іноземних медиків їдуть рятувати українців

Уже 33 іноземних лікарі рятують життя пораненим українцям (Фото з сайту Pixabay)

Понад 1900 лікарів з-за кордону виявили бажання зареєструватися  на сайті Міністерства охорони здоров’я, щоб приїхати в Україну та допомагати нашим медикам. 


Як інформує Україна молода, про це повідомив  очільник МОЗ Віктор Ляшко на своїй сторінці в Facebook. 


Наразі вже 33 іноземні медики почали працювати в Україні, в якій лютує війна. 


Серед них є хірурги, анестезіологи та педіатри, зазначив очільник МОЗ Віктор Ляшко.


«До роботи в закладах охорони здоров’я залучено 33 іноземні медики, серед них п’ять хірургів, два анестезіологи, три лікарі загальної практики, два педіатри, два лікарі-психіатри, шість медсестри/медбрати, тринадцять парамедиків. Ще 1900 зареєструвались на сайті МОЗ і готуються до приїзду на допомогу українським медикам», – написав він.


За останніми даними, окупанти пошкодили 104 лікарні, з яких сім вже не підлягають відновленню. Крім того, рашисти обстріляли 34 машини екстренної медичної допомоги.


«Незважаючи ні на що, система охорони здоров’я працює і продовжує рятувати життя українців. А Міністерство охорони здоров’я інформує про рішення, які допомогають системі триматись та робити свій вклад у перемогу над окупантами», – відзначив Ляшко.


Відомо, що американські лікарі розгорнули біля Львова безкоштовний польовий госпіталь. У госпіталі можна буде отримати невідкладну та хірургічну допомогу, стаціонарні та амбулаторні послуги і послуги для жінок та дітей, включно з акушерством. Він працюватиме цілодобово і зможе одночасно приймати 60 пацієнтів. Все необхідне для надання допомоги медики привезли зі собою.


Як повідомляла УМ, авіація російських окупантів розбомбила кілька корпусів дитячої лікарні в заблокованому Маріуполі. Корпус медичного закладу повністю зруйнований, адже російські нелюди скинули кілька авіабомб на дитячу лікарню.