Смачне застілля 2022: як уникнути переїдання

18:30, 31.12.2021
Смачне застілля 2022: як уникнути переїдання

Україна молода радить як уникнути переїдання на Новий рік (Фото з відкритих джерел)

Уже залишилося кілька годин до того часу, як  ми почнемо проводжати старий і зустрічати Новий 2022 рік. А ще ж і Різдво Христове за кілька днів. 

 

З родиною, друзями та рідними сядемо за святковий стіл, наповнений смачними стравами та напоями, проте часто після  вечері новорічний настрій затьмарює важкість у шлунку від переїдання.

 

Щоб цьому запобігти, недостатньо змушувати себе ігнорувати смачні закуски, салати та інші святкові страви. Ми розповімо про дієві методи, які дозволять вберегти ваш організм від переїдання.

 

Про це нагадує Україна молода в Новому році.

 

Для того, щоб ваш Новий рік не перетворився на штурм довколишніх аптек, під час застілля дотримуйтесь простих правил: 

 

За півгодини до трапези випийте склянку води з лимоном, а під час прийняття їжі намагайтеся її не запивати; Перед  тим, як сідати за стіл, приймайте ферменти; 

 

Не готуйте й не купуйте більше одного заправленого майонезом салату. Готуйте лише салати, що заправляються олією чи іншими некалорійними заправками (лимонним соком, виноградним оцтом, гірчицею тощо).

 

Правильно комбінуйте продукти - не поєднуйте м'ясо з хлібом, а яйця з картоплею і сиром;  Не готуйте страви та гарніри з продуктів, що містять багато вуглеводів (наприклад, картопля чи рис).

 

Замість бутербродів робіть канапе. А найкраще замість цього подавати тарілку з сирною нарізкою чи морепродуктами. Не ставте на стіл тарілку із нарізаним хлібом. Якщо про неї не нагадувати, то гості найчастіше її не попросять.

 

Їжте більше зелених овочів - клітковина в складі створить відчуття ситості і не дозволить вам втратити контроль над собою; Як основну страву подавайте різні види м'яса, риби, морепродуктів, а гарнір робіть з овочів або бобових.

 

Не їжте жирні страви, які довго перетравлюються, інакше ваш шлунок буде змушений страждати від 1 до 3 днів; 

 

Не закупайте торти, цукерки й тістечка  до чаю.  Постарайтеся  відмовитися від десерту, особливо, на основі масляного крему.

Замість багатих цукром солодощів робіть десерти з фруктів з горіхами й натуральним шоколадом. 

 

Не зайвим буде і після свята на ранок вийти на пробіжку або хоча б зробити зарядку, а потім вийти на вулицю. Виснажений вечіркою організм потребуватиме кисню і руху. 

 

Перед першим тостом кладіть на тарілку варіанти нарізок, закусок, канапе та салат, не заправлений майонезом, і багато пряної зелені. Наступні 2-3 тости підтримуйте цей "набір": різні нарізки та закуски без хліба та салати без майонезу.

 

Після 3 тосту можна подавати гаряче, але не забувайте про активності. Не можна постійно сидіти за столом - використовуйте танці, ігри, прогулянки.

 

Уникати алкоголю не потрібно, але краще зосередитися на напоях з невеликим вмістом спирту. Оскільки з міцним алкоголем можна швидко забути ціль - не переїдатися.

 

Якщо все-таки ви не змогли впоратися з непереборним бажанням спробувати абсолютно все, що було на святковому столі, Україна молода знає, як полегшити свою долю.

 

При поганому самопочутті зранку ви повинні зрозуміти, хочеться вам їсти чи ні. Якщо апетиту немає, то можна обійтися великою кількістю рідини і забезпечити собі рясне пиття. Якщо голод все-таки відчувається, на допомогу прийде дієта: банан, рис, яблуко, тости. Раціон ваш на 3 дні буде складатися тільки з цих продуктів.

 

Їжте так, щоб не відчувати нудоти, але і насичуватися. По закінчення зазначеного терміну можна потроху вживати варені яйця, свіжі фрукти, овочі на пару і біле м'ясо. 

 

З Новим роком!

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращі різдвяно-новорічні фільми для всієї сім’ї.

 

Новий рік без олів’є: рецепти вишуканих салатів до святкового столу.