Уряд Шмигаля продовжив карантин до 1 жовтня

13:19, 11.08.2021
Уряд Шмигаля продовжив карантин до 1 жовтня

Прем'єр Денис Шмигаль і міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко у центрі вакцинації міста Черкаси. (Фото Кабміну)

Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин в Україні до 1 жовтня.

 

Причина: зростання кількості госпіталізацій і важких хворих на COVID-19.

 

Як повідомляє Україна молода, відповідне рішення ухвалене під час засідання уряду в середу.

 

«Поточна епідемічна ситуація повністю контрольована, але, на жаль, фахівці починають фіксувати перші негативні тенденції щодо заростання кількості госпіталізацій і важких хворих. Тому з огляду на поточну ситуацію уряд сьогодні приймає постанову, якою продовжує режим надзвичайної ситуації та адаптивного карантину до 1 жовтня», - наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

 

Зауважимо, що минулої п’ятниці, під час робочої поїздки до Черкаської області прем’єр-міністр Шмигаль і міністр МОЗ Віктор Ляшко ознайомилися з роботою Центру вакцинації населення.

 

Глава уряду тоді наголосив, що на сьогодні спільне завдання органів державної влади — напрацювати колективний імунітет, адже вакцинація — це єдиний спосіб уникнути нових втрат.

 

«Необхідно постійно розгалужувати систему місць для вакцинації, щоб це було максимально зручно для жителів. Відкрити пункти щеплень щонайменше в кожному районі. Обласна влада має тісніше співпрацювати з територіальними громадами для організації підвезення жителів віддалених сіл до центрів вакцинації», — підкреслив Денис Шмигаль.