В Україну вперше доставили 2 мільйони доз вакцини Moderna, фото

11:28, 18.07.2021
В Україну вперше доставили 2 мільйони доз вакцини Moderna, фото

Партію вакцини Moderna розвантажують в українському аеропорту. (Фото UNICEF)

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив понад 2 мільйони доз вакцини проти коронавірусу виробництва американської компанії Moderna до України в неділю.

 

Ця партія (2 000 040 доз) була надана американським урядом через глобальний механізм COVAX.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ЮНІСЕФ в неділю.

 

"Наша ключова мета — захистити якнайбільше українців від COVID-19. Ми вдячні партнерам, які допомагають нам у цьому. Щодня ми збільшуємо обсяги вакцинації, щоб усі охочі мали доступ до вакцинації. Я закликаю українців, які ще не щепились, не зволікати і відвідати найближчий центр масової вакцинації, щоб захистити своє здоров’я", - сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

 

За інформацією МОЗ України, вакцини виробництва Moderna з цієї поставки призначені для використання мобільними бригадами, які щеплюють організовані колективи та професійні групи попередніх етапів.

 

 

У ЮНІСЕФ поінформували, що мРНК-вакцини Moderna потребують особливих умов транспортування та зберігання при температурі від -50°C до -15°C.

 

Зберігання й логістику мРНК-вакцин, отриманих від COVAX, із дотриманням правильного холодового ланцюга в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID.

 

 

Ініціатива COVAХ спрямована на забезпечення справедливого та рівноправного доступу до вакцин від COVID-19 для кожної країни світу. Роботу COVAX координують Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI), а ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками та партнерами щодо закупівель та логістики вакцин від COVID-19.

 

У рамках ініціативи COVAX Україна має отримати 8 млн доз вакцин від різних виробників. Усі вакцини у рамках COVAX Україна отримує безоплатно.

 

Як повідомляла "УМ", регіони України отримували американську вакцину Pfizer із грубими порушеннями умов зберігання і транспортування.