У Львові медики врятували 4 пацієнтів завдяки донорці

17:05, 11.02.2021
У Львові медики врятували 4 пацієнтів завдяки донорці

У Львові відбулись перші у 2021 році трансплантації органів

Мати двох дітей, 45-річна львів'янка, віддала свої органи 4 реципієнтам. Трансплантації серця, печінки та 2 нирок провели у міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова 10 лютого.

 

 

Як інформує УМ, про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

 

У жінки розірвалась аневризма головного мозку. Її родина прийняла дуже важке рішення щодо донорства органів й врятувала 4 людей.

 

"Розрив аневризми, крововилив у мозок. Хоча ми кілька днів намагалися врятувати пацієнтку, але в її випадку медицина, на жаль, була безсила", - розповів керівник міської клінічної лікарні ШМД Олег Самчук.

 

За словами лікаря, для родини жінки – чоловіка, вагітної доньки, сина та мами – її смерть стала величезним і неочікуваним ударом. Рідні пацієнтки навіть не підозрювали, що жінка має таку хворобу.

 

Віддала свої органи людям: у Львові врятували 4 пацієнтів – фото

 

"Проте вони все ж знайшли в собі сили ухвалити, можливо, найважче в житті рішення, яке подарувало шанс одразу чотирьом людям", – зазначив Самчук.

 

Медик додав, що колектив медзакладу висловлює глибокі співчуття родині донорки й велику подяку за їхнє рішення.

 

Так, 10 лютого у лікарні відбулись перші у 2021 році трансплантації органів. Серце й нирки донорки пересадили львів'янам, а печінку – жительці області.

 

Здорове серце тепер б'ється у грудях 22-річного чоловіка. Одну нирку отримала 36-річна мама 2 маленьких діток, а другу – 34-річний чоловік, який також має 2 діток. Печінку отримала 48-річна жінка, мама 3 дітей.

 

Операції виконали спеціалісти лікарні ШМД спільно з колегами з Інституту серця МОЗ України й Національного інституту хірургії та трансплантології імені Шалімова.

 

Як повідомляла УМ, у Львові вдруге за 2020 рік рік пересадили серце