Віталій Кличко пірнув у ополонку в парку Дружби Народів, відео

14:15, 19.01.2021
Віталій Кличко пірнув у ополонку в парку Дружби Народів, відео

Віталій Кличко вітає з Водохрещам у водах затоки Дніпра.

На Водохреще 19 січня 2021 року мер Києва Віталій Кличко не робив для себе виключень та пірнув у крижану воду Дніпра. Попри те, що офіційно у столиці немає офіційно облаштованих місць для купання.

 

Як інформує Україна молода, міський голова столиці Віталій Кличко у фесбуці запостив коротке відеопривітання вірян, які вважають, що мають пірнути в ополонку.

 

Для купання на Водохреще мер обрав затоку біля парку Дружби народів.

 

Кличко привітав всіх зі святом та відрапортував про те, що термометр сьогодні зранку показував температуру повітря -19 °C. У Дніпрі ж вода була значно теплішою – +3 °C.

 

"Друзі! Зі святом Водохреща вас! Традиції дотримався і зранку пірнув у ополонку. Але, пам’ятайте: в сильний мороз, без підготовки організму, краще не занурюватись. Зі святом Водохреща вас! Бережіть себе!" – підкреслив Віталій Кличко.

 

 

Нагадаємо, у 2019 році на Водохрещу Кличко з мерами понад 30 міст скупався в Дніпрі у столичному парку "Наталка".

 

У 2018-ці мер столиці пірнав в ополонку разом із головами столичних районів, заступниками голови КМДА та деякими депутатами Верховної Ради і Київради. Кличко зазначив, що таким чином хотів згуртувати команду, але наголосив, що це була не примусова акція.

 

Як повідомляла УМ, сьогодні, 19 січня, православні християни східного обряду святкують Водохреще.

 

Вважається, що у цей день вода у всіх водоймах набуває цілющих властивостей і протягом року здатна лікувати хвороби та душевні травми. У цей день люди масово йдуть занурюватися в ополонку. Тоді як ПЦУ не вважає масові хрещенські купання давньою українською традицією.