Трагедія у Жовкві: в усіх лікарнях України перевірять обладнання

18:18, 29.11.2020
Трагедія у Жовкві: в усіх лікарнях України перевірять обладнання

Перевірки медичного обладнання будуть проведені в усіх лікарнях України.

Влада перевірить обладнання в усіх лікарнях України після інциденту в центральній районній лікарні міста Жовква на Львівщині, де двоє пацієнтів померли через відсутність електрики.

 

Наразі на місце трагедії терміново направлено комісію МОЗ для з’ясування всіх обставин події.

 

Як повідомляє Україна молода, про це поінформував міністр МОЗ Максим Степанов у неділю.

 

«Щодо жахливої трагедії, що сталася на Львівщині. Через вимкнення електропостачання у Жовківській районній лікарні двоє пацієнтів, які знаходились на апаратах штучної вентиляції легень,  померли. Лікарі боролися за їхні життя за допомогою мішків Амбу. Проте врятувати, на жаль, не вдалося. Водночас лікарня, де це сталося, забезпечена аварійним дизель-генератором, який не переключався автоматично», - зазначив урядовець.

 

Пан Степанов повідомив, що на місце терміново направлено комісію, щоб з’ясувати всі обставини.

 

«Також перевірки обладнання будуть проведені в усіх лікарнях по всій країні. Такі ситуації є неприпустимими. Роботу комісії триматиму на особистому контролі», - зазначив міністр.

 

Як повідомляла «УМ», поліція відкрила кримінальне провадження за фактом смерті двох пацієнтів у Жовківській лікарні.

 

Голова Львівської ОДА Максим Козицький повідомив, що в лікарні наявні два електричних генератори, які можна застосовувати при аварійних відключеннях світла.

 

У Офісі президента наголосили, що всі українські лікарні мають бути готовими до позаштатних ситуацій під час пандемії коронавірусу.