Порошенко закликає відкрити Феофанію та інші відомчі лікарні для хворих на COVID-19

11:31, 20.10.2020
Порошенко закликає відкрити Феофанію та інші відомчі лікарні для хворих на COVID-19

У Феофанії не дають відділення, де б госпіталізували і хворих на коронавірус

Лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко закликав відкрити відомчі лікарні Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Держприкордонслужби, Укрзалізниці та урядову лікарню у Феофанії для прийому хворих на коронавірус українців

 

Як інформує УМ,про це він заявив в ефірі програми «Свобода слова» на каналі ICTV.

 

«Чому в лікарнях Міністерства внутрішніх справ, в лікарнях залізниці, прикордонників, СБУ і зрештою у Феофанії ми не маємо відділення, де б госпіталізували і хворих на коронавірус? Там є кисень, там є лікарі — і там немає хворих на коронавірус. У той час як лікарні забиті вщерть. У мене мінімум двадцять дзвінків в день з проханням «врятуйте життя моєї близької людини, бо я не можу її госпіталізувати ніде, зокрема і в Києві», — говорить Порошенко.

 

«Коли кажуть, що у нас 100% заповненість лікарень — це не просто так. Це добові черги швидких, які не можуть госпіталізувати людину. Це відчай мами, яка не може покласти в лікарню сина з важкою хворобою. Це абсолютна, злочинна бездіяльність, некомпетентність влади, яка втратила сім місяців для того, щоб підготувати країну, ліжка, ліки, кисень, лікарів до протидії цій страшній хворобі», — переконаний п’ятий Президент України.

 

Президент Володимир Зеленський запевнив, що критичною для медичної системи ситуація стане, коли буде від 9,5 тисяч щоденних заражень коронавірусом. Тоді в Україні введуть жорсткий карантин
 

«Критичною для медичної системи України ситуація стане, коли буде від 9,5 тисяч щоденних заражень коронавірусом. Якщо матимемо більше 9,5 тисяч інфікованих щодоби, ми будемо змушені запроваджувати жорсткий карантин. Але тоді зупиниться економіка нашої країни й буде дуже складно всім… Ми можемо знизити кількість заражених і померлих, якщо зменшимо перебування громадян, особливо похилого віку, в місцях масового скупчення людей. Ідеться не лише про церкву, а й про будь-які приміщення та заходи", - заявив Зеленський на зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій..

 

Він закликав представників церков і релігійних організацій влаштовувати релігійні заходи таким чином, щоб максимально зменшити скупчення людей і збільшити соціальну дистанцію, зокрема перевести богослужіння в онлайн-режим.

 

Нагадаємо, 17 жовтня Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко стверджував, що МОЗ впорається з кількістю хворих до 10 тисяч.

 

В Україні станом на 20 жовтня лабораторно підтверджено 309 107 випадків COVID-19, з них за добу – 5 469

 

Протягом доби зафіксовано 113 нових летальних випадків. Одужали — 3 044 осіб. Загалом в Україні зареєстровано 5 786 смертей від COVID-19. Одужали — 129 533 людини.

 

Найбільше нових випадків захворювання за добу виявлено у Києві — 462, Харківській області — 446, Житомирській — 376, Львівській — 289, Дніпропетровській 285, Одеській — 264, Донецькій — 256, Львівській — 289, Тернопільській — 235.

 

Як повідомляла УМ, у Фонді боротьби з коронавірусом є гроші на доплати лікарям, які працюють з коронавірусними пацієнтами - загалом у ньому залишилось 34 мільярди гривень.