Київ перебуватиме у помаранчевій зоні до березня

12:33, 23.09.2020
Київ перебуватиме у помаранчевій зоні до березня

Наразі Київ лідер в Україні за кількістю підтверджених випадків COVID-19.

Київ перебуватиме у помаранчевій карантинній зоні до березня 2021 року. Прогнозують, що це найбільш оптимістичний варіант.

 

Як інформує УМ, про це повідомив голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан

 

Наразі спостерігається стабілізація ситуації. Але це пов'язане з тим, що закінчується період відпусток. А ті, хто був інфікований з 1 вересня, вже пройшли інкубаційний період.

 

Як підкреслив Рубан, з наступного тижня очікують на збільшення захворюваності на COVID-19. Відбудеться так званий новий спалах через те, що студенти повернулися до навчання.

 

"Тому місто Київ буде перебувати у помаранчевій зоні до березня за найбільш оптимістичними прогнозами", - зазначив Рубан.

 

Адаптивний карантин в Україні повинен тривати до 31 жовтня. Станом на 22 вересня карантин готові послабити лише 2 області. Відповідно у 22 регіонах та Києві обмеження пом'якшувати поки не можна.


За минулу добу, 22 вересня, у Києві наявність захворювання підтвердили у 307 людей. На жаль, ще 5 пацієнтів померли від ускладнень, спричинених хворобою. Загалом через коронавірус у столиці померли 330 людей, одужали 6 043 пацієнтів.

 

Від початку епідемії коронавірусну хворобу діагностували у 20 335 мешканців столиці. Наразі Київ лідер в Україні за кількістю підтверджених випадків COVID-19.