Коронавірус: Кличко стурбований «тривожною» ситуацією у Києві

16:27, 23.08.2020
Коронавірус: Кличко стурбований «тривожною» ситуацією у Києві

Влада Києва попереджає про ймовірність інфекційного вибуху через несерйозне ставлення киян до пандемії коронавірусу. (Фото КМДА)

Мер Києва Віталій Кличко неабияк стурбований різким зростанням кількості нових випадків захворювання на коронавірус у столиці в останні дні.

 

Як інформує «Україна молода», про це Кличко заявив під час термінового брифінгу в неділю.

 

За його словами, протягом минулої доби COVID-19 було підтверджено у 307 киян (це найвищий показник по столиці з початку епідемії). За попередню добу було виявлено 179 нових хворих.

 

"Сьогодні, в неділю, я вийшов з терміновим брифінгом, бо ситуація із розповсюдженням вірусу в столиці – тривожна. Такої кількості виявлених хворих за добу в нас іще не було!", - заявив міський голова столиці.

 

Віталій Кличко додав, що зросла також і кількість хворих, яким потрібна госпіталізація. Минулої доби було госпіталізовано 56 пацієнтів, а загалом в лікарнях перебувають 558 пацієнтів із коронавірусом.

 

Зокрема, захворіли на коронавірус:

 

- 152 жінки віком від 18 до 90 років,

- 137 чоловіків віком від 19 до 88 років,

- 6 дівчаток – від 6 до 14 років і 12 хлопчиків від 2 місяців до 15 років.

Заразилися, зокрема, 8 медиків.

 

Найбільше нових випадків - у Деснянському районі (52), Шевченківському, у Солом'янському і Дніпровському (по 34), Печерському (32) районах.

 

"Я не хочу нікого лякати, але ситуація непроста! Ми не повинні допустити інфекційного вибуху і колапсу медицини. Ми не повинні допустити повернення до суворих обмежень і глибокої економічної кризи", - наголосив мер Києва.

 

Загалом на ранок 23 серпня в Україні виявили 1987 нових випадків коронавірусу.

 

Як повідомляла «УМ», наразі Україна увійшла у першу трійку країн Європи за кількістю нових хворих після Росії і Франції.

 

За даними сайту Worldometer, у Європі лідерами антирейтингу за кількістю нових випадків COVID-19 є Росія (4921 зараження за минулу добу), Франція (3602), Україна (2328), Велика Британія (1288) та Румунія (1189).

 

Захворіла на коронавірус і Юлія Тимошенко, яка перебуває у важкому стані.