Коронавірус: в Україні померло 43 медики під час пандемії

12:05, 21.06.2020
Коронавірус: в Україні померло 43 медики під час пандемії

В Україні відзначають День медичного працівника.

Українці мають пам'ятати про те, що коронавірус забрав життя 43 медиків України за час пандемії.

 

Тому варто й надалі дбати про засоби особистого захисту під час карантину заради медичних працівників.

 

Як інформує «Україна молода», на цьому наголосив президент Зеленський у своєму відеопривітанні з нагоди Дня медичного працівника в неділю.

 

"В Україні 43 медичні працівники загинули, протидіючи COVID-19. Наразі кожен лікар теж фактично перебуває на передовій, воюючи за наше здоров'я та життя. Українські медики прирівняні до українських військових, які захищають Україну на сході. І родини загиблих лікарів у недалекому майбутньому мають отримати відповідні компенсації. Хоча, звісно, ніякі гроші не повернуть родинам їх рідних", - сказав глава держави.

 

У зв'язку з цим він звернувся до всіх українців - не забувати, що ці медики загинули, захищаючи нас, а тому кожен має тимчасово приборкати свої бажання позасмагати на пляжі, повеселитися на концерті, покричати на площі, потанцювати в нічному клубі.

 

"Сьогодні кожен з нас може привітати українських медиків. І для цього потрібно зовсім небагато. Просто не бути байдужим. Носити маски, зберігати дистанцію. Бути пильним, щоб бути здоровим. Повірте, що для наших лікарів це буде найкращим подарунком", - наголосив Зеленський.

 

На його думку, саме завдяки медикам Україна здолає коронавірус, бо «українські лікарі - це державний скарб, і треба його зберегти».

 

Президент також нагадав, що за рішенням уряду додатково буде збільшено витрати на медицину на 8 мільярдів гривень: "А отже всі медичні заклади, які через стару медичну реформу опинилися на межі закриття, будуть дофінансовані і збережені".

 

За його словами, 1,2 млрд грн буде спрямовано на екстрену медичну допомогу, а з 1 вересня усім медичним працівникам буде підвищено заробітну плату на 25, 50 і 70 відсотків залежно від їх категорій.

 

Зеленський також запевнив, що не допустить закриття в Україні лікарень і втрати медиками робочих місць.

 

"Як і обіцяв, я не допущу закриття лікарень. Не допущу того, щоб лікарі втрачали роботу та шукали кращої долі за кордоном. Я був, є і буду, в хорошому сенсі слова, лобістом інтересів кожного українського медика. І зроблю все, щоб ви отримували захист, повагу і гідну оплату за свою роботу", - пафосно сказав президент.

 

Зазначимо, сьогодні в Україні відзначають День медичного працівника. Це професійне свято встановлене згідно з Указом Президента від 3 червня 1994 року і відзначається щорічно, в третю неділю червня.

 

Нагадаємо, що раніше стало відомо, шо керівництво держави вирішило скасувати другий етап медичної реформи. Детальніше читайте у матеріалі УМ "Безкоштовних пологів не буде".