«Слуга народу» Шевченко пропонує українцям лікуватися за радянською системою медицини

14:01, 16.05.2020
«Слуга народу» Шевченко пропонує українцям лікуватися за радянською системою медицини

Шевченко вважає, що «те, що попередники зруйнували, треба відновити. Це головна медична реформа»

Депутата партії "Слуга народу" Євген Шевченко виступає за відновлення радянської системи медицини. Однак, власних дітей нардеп при потребі лікує в клініці "Борис".

 

Як інформує УМ, про це він заявив в інтерв'ю програмі "Тема дня", уривок якої опублікувала в фейсбуці журналістка Дарія Гірна.

 

"Я хочу, щоб у нас була система, як в Радянському Союзі, тому що це найкраща система, яка була в усі часи, і пандемія показала, що це найкраща система. І тому у нас немає такої катастрофи, як в інших країнах. У нас радянська влада, коли була в 1920-1930-х роках, такі пандемії отримувала! Це все через кров і смерті людей досвід, розумієте. Це набулося роками. Прийшла Супрун і каже: "Будемо робити, як в Канаді і в Англії". Головне — це все, що попередники наші зруйнували, треба відновити. Це головна реформа медична, яку я бачу", - підкреслив він.

 

Шевченко також упевнений, що кошти повинні розподілятися по лікарнях залежно від того, скільки населення в регіоні, іншу точку зору він назвав "капіталістичної". "Це капіталізм, який нам нав'язують, він ніколи не приживеться в Україні", - упевнений нардеп.

 

При цьому сам він "у жодну клініку не ходить": "Я щоранку встаю і бігаю 7 кілометрів, бо як вважаю, що найкраща профілактика від коронавірусу - це спорт і здоров'я".

 

Коли журналістка уточнила у нардепа, як же він судить про стан медицини, якщо не лікується, він звинуватив її в маніпуляції, вказав, що "має родичів і друзів", а потім заявив: "У "Борис" ходжу з дитиною".

 

Як повідомляла УМ, напередодні обраний у 76-му окрузі в Запорізькій області Євген Шевченко взяв участь у російському пропагандистському шоу "Большая игра" на Первом канале.

 

У своєму виступі він, серед іншого, повторив риторику президента РФ Володимира Путіна, заявивши, що "націоналісти" нібито перешкоджають мирному влагодженню ситуації на Донбасі. Він також обговорив реалізацію "формули Штайнмаєра", а також необхідність зустрічі в "нормандському форматі".

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безкоштовні пологи: уряд обіцяє завершити другий етап медичної реформи