Коронавірус: у Києві не вистачає лабораторій для тестування

20:51, 29.04.2020
Коронавірус: у Києві не вистачає лабораторій для тестування

Лабораторії Києва не встигають опрацьовувати тести киян на коронавірус. (Фото МОЗ України)

Київрада б’є на сполох: лабораторій для проведення аналізів на коронавірус катастрофічно не вистачає у столиці станом на кінець квітня.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомив голова постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я Олег Гелевей під час пресконференції у середу.

 

"Тестів (ПЛР - ред.) не вистачає. І наступне, наші лабораторії вже не справляються. У нас є центральна лабораторія міста Києва, згідно з усіма нормами, вона мала б надавати результати тестів за 48 годин. Вже непоодинокі випадки, коли результати тестів передають через 3-4 доби. Тому ми наголошуємо: потрібно як і збільшити кількість самих тестів, так і відкривати ще лабораторії для визначення захворювань на коронавірус", - зазначив Гелевей.

 

Водночас, за його словами, Київ готовий до атаки коронавірусної інфекції. У столиці є 1400 ліжко-місць для хворих на коронавірус.

 

Також голова комісії наголосив на необхідності виплати доплат усім столичним медикам, які протидіють COVID-19.

 

Зазначимо, що станом на 29 квітня в Україні лабораторно підтверджено 9 866 випадків захворювання на COVID-19, за добу зареєстровано 456 випадків.

 

Як повідомляла "УМ", МОЗ лише 29 квітня прокоментувало корупційний скандал із закупівлею костюмів для захисту медиків.