Коронавірус: в Україні інфіковано 1676 медиків

12:12, 26.04.2020
Коронавірус: в Україні інфіковано 1676 медиків

Міністр МОЗ Максим Степанов спілкується із медиками, які перебувають на "передовій" боротьби з коронавірусом. (Фото МОЗ України)

Вже 1676 медичних працівників захворіло на коронавірус в Україні станом на 26 квітня. Найбільше медиків заразилося у Чернівецькій, Тернопільській та Рівненській областях.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов у неділю.

 

За його словами, найбільше медиків заразилося у Чернівецькій, Тернопільській та Рівненській областях. Міністр пояснив, що, зокрема, у Чернівецькій області на сьогодні зафіксовано найбільшу в країні кількість інфікованих коронавірусом.

 

«По-друге, коронавірусна хвороба в Чернівецькій області масово прийшла у цю область, масова реєстрація хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 розпочалась саме з цієї області. Саме тому і найбільша кількість захворілих медичних працівників у цій області», - зауважив пан Степанов.

 

Як повідомляла «УМ», станом на ранок 26 квітня в Україні 8617 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 209 летальних, 840 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 492 нові випадки.

 

Неабиякий скандал спричинила інформація про те, що МОЗ України закуповує костюми біозахисту для лікарів за завищеними на 40% цінами: урядовці сплачують по 500 грн за костюм, тоді як волонтери і місцеві лікарні купують їх за ціною до 300 гривень.