Пожежа у зоні ЧАЕС: МОЗ рекомендує не виходити на вулицю

11:56, 15.04.2020
Пожежа у зоні ЧАЕС: МОЗ рекомендує не виходити на вулицю

Внаслідок пожежі у зоні відчуження Чорнобильської АЕС у повітрі накопичились частки горіння, тож особливо людям з хронічними захворюваннями варто обмежити пересування вулицею, зокрема - у ранковий час.

 

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

 

"З 3 квітня у зоні відчуження ЧАЕС триває пожежа, але радіаційний фон, станом на 14 квітня, у Житомирській, Київській областях та місті Києві - є повністю у межах норми і складає 0,11 мікрорентген/годину", - сказав Степанов.

 

З його слів, у контексті радіаційного фону - небезпеки немає.

 

"У той же час, ми моніторимо ситуацію і бачимо підвищення різних часток горіння в повітрі, тому радимо всім людям, особливо які мають хронічні захворювання, захворювання легень або серцево-судинні захворювання, обмежити свій вихід на вулицю у ранковий час, коли концентрація цих часток в повітрі найвища, пити більше води, робити вологе прибирання приміщення", - додав він.

 

У ДСНС відзвітувались про пожежну ситуацію у Чорнобильскій зоні. 

 

"Станом на 7 год. 15 квітня у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні тліючих пеньків та деревини в осередках пройдених вогнем на території Корогодського, Детятківського, Паришівського та Денисовицького лісництв. Відкритого вогню не спостерігається", - повідомили рятувальники.

 

Зазначається, що всього до гасіння були залучені 521 людина та 124 одиниці техніки, з них від ДСНС 410 чоловік особового складу та 86 одиниць техніки (в тому числі 2 вертольоти ДСНС, якими 14 квітня здійснено 3 скиди – 6 т води).

 

Як повідомляла УМ, пожежу в Чорнобильській зоні загасили 14 квітня.

 

Через підпал трави пожежа у Чорнобильській зоні триває вже 10 днів. Рятувальники зазначають, що на цій території наразі триває гасіння осередків тління лісової пожежі.