На Прикарпатті найвища смертність від коронавірусу

11:24, 12.04.2020
На Прикарпатті найвища смертність від коронавірусу

Лікарів в Івано-Франківську перевіряла комісія МОЗ. (Фото з ФБ-сторінки Івано-Франківської ОДА)

Медики вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я та обласні лабораторні центри підтвердили 2777 випадків коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні станом на ранок неділі, 12 квітня.

 

Як передає «Україна молода», з посиланням на дані МОЗ, внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, від коронавірусу померло 83 людини, з них 40 чоловіків та 43 жінки. Серед померлих переважають особи віком від 50 років (85,5%).

 

При цьому, головний санітарний лікар Віктор Ляшко звертає увагу на той факт, що найбільше летальних випадків від коронавірусної хвороби зареєстровано в Івано-Франківській області.

 

«Найбільше смертей зареєстровано в Івано-Франківській області. Вчора там закінчила працювати наша команда з МОЗ, яка розглядала всі ці випадки. Сьогодні нам будуть представлені результати, і завтра на брифінгу ми розкажемо результати поїздки команди до Івано-Франківської області, плюси й мінуси діяльності системи охорони здоров'я в цій області», - зазначив під час ранкового брифінгу пан Ляшко.

 

Водночас головний санітарний лікар не назвав кількість померлих на Івано-Франківщині та в інших регіонах України. За словами Ляшка, на сьогоднішній день коефіцієнт летальності від COVID-19 в Україні становить 3%.

 

Випадки смертей від коронавірусної хвороби зареєстровані у 18 областях України. У віковій структурі померлих переважають особи віком 50 років, вони становлять 85,5% випадків. При цьому 65% серед усіх померлих – люди, старші 60 років.

 

Головний санлікар наголосив, що 82% померлих, у яких було виявлено коронавірус, мали супутні захворювання, зокрема, серцево-судинні, цукрових діабет, новоутворення, захворювання нирок і легень.

 

До речі, із 266 випадків коронавірусної хвороби, зареєстрованих за минулу добу, 26 – у дітей. Приріст підтверджених випадків порівняно з минулою добою становить 10%.

 

Всього минулої доби було виявлено 650 осіб з підозрюю на COVID-19, них 54 дитини. За минулу добу одужало 10 осіб, з них одна дитина. Крім того, зафіксовано 10 летальних випадків.

 

До апаратів штучної вентиляції легень за добу підключено 9 осіб, з них жодної дитини. Загалом станом на неділю на апаратах ШВЛ перебуває 54 особи, з них жодної дитини.

 

Пан Ляшко також повідомив, що з 89 людей, які одужали від COVID-19 в Україні, 7 медпрацівників. І наголосив, що кількість випадків одужання вже другий день перевищує кількість померлих (83 особи).

 

За останню добу найбільшу кількість підтверджених випадків коронавірусної хвороби зареєстровано в Тернопільській області (35 осіб), Чернівецькій (23), Вінницькій (23), місті Києві (20), у Волинській та Запорізькій області – по 19 випадків.

 

Загалом випадки інфікування коронавірусом в регіонах підтверджено:

 

Вінницька обл. — 174 випадки (8 одужали);

Волинська обл. — 71 випадок (2 одужали);

Дніпропетровська обл. — 58 випадків (5 одужали);

Донецька обл. — 11 випадків (1 одужав);

Житомирська обл. — 74 випадки;

Закарпатська обл. — 82 випадки (3 одужали);

Запорізька обл. — 83 випадки (10 одужали);

Івано-Франківська область — 291 випадок (12 одужали);

м. Київ — 416 випадків;

Київська обл. — 159 випадків (9 одужали);

Кіровоградська обл. — 118 випадків;

Львівська обл. — 111 випадків (6 одужали);

Луганська обл. — 3 випадки;

Миколаївська обл. — 2 випадки;

Одеська обл. — 63 випадки;

Полтавська обл. — 25 випадків;

Рівненська обл. — 119 випадків (3 одужали);

Сумська обл. — 73 випадки (2 одужали);

Тернопільська обл. — 243 випадки (3 одужали);

Харківська обл. — 11 випадків;

Херсонська обл. — 31 випадок;

Хмельницька обл. — 19 випадків (3 одужали);

Черкаська обл. — 99 випадків (1 одужав);

Чернівецька обл. — 432 випадки (21 одужав);

Чернігівська обл. — 9 випадків.

 

Як повідомляла «УМ», раніше перші два випадки зараження коронавірусом були  зафіксовані у мешканців Вознесенського району Миколаївської області, які нещодавно повернулися з Польщі.

 

 Відтак, Миколаївщина більше не є «феноменом» щодо поширення коронавірусу в Україні. Адже донині зараження вірусом тут не фіксували і не виявляли з невідомих причин.