На Рівненщині маски-екрани друкуватимуть на принтері

12:34, 31.03.2020
На Рівненщині маски-екрани друкуватимуть на принтері

Виготовлені завдяки лазеру маски – варіант більш економний і вимагає менше часу для виробництва.

У Рівненській області інженери розробили прототип медичних масок-екранів, які друкуватимуть за допомогою 3D-принтерів.

 

Як повідомили у пресслужбі Рівненської ОДА, в понеділок, 30 березня, кілька екземплярів уже надрукували на 3D-принтері або ж методом вирізування лазером із акрилу.

 

«На Рівненщині за допомогою 3D-принтерів виготовлятимуть захисні маски-екрани для медиків. Наразі місцевими інженерами розроблені прототипи таких захисних засобів. Кілька екземплярів надруковано на 3D-принтері або ж методом вирізування лазером з акрилу. Наразі вони проходять тестування у Сарненській ЦРЛ»,- йдеться у повідомленні.

 

Зараз маски проходять тестування у Сарненській центральній районній лікарні.

 

За словами заступника голови ОДА Сергія Гемберга, такі маски є альтернативою традиційним захисним засобам, що використовують у лікувальних закладах. Їх застосовують як в Україні, так і в європейських країнах.

 

“Зважаючи на те, що наразі спостерігається дефіцит звичайних масок, можна використати розробки місцевих інженерів і налагодити виробництво інноваційних захисних засобів на території нашої області. Важливо, що соціально відповідальний бізнес готовий фінансово підтримати ініціативу”, – наголосив Гемберг.

 

Як розповіли розробники, виготовлені завдяки лазеру маски – варіант більш економний і вимагає менше часу для виробництва.

 

Як повідомляла УМ, Львівський вуличний митець інсталював маску гігантских розмірів.

 

У відеозвернені до українців 26 березня президент Володимир Зеленський повідомив, що влада України очікує прибуття вантажу з Південної Кореї із 100 тисячами та Китаю - 200 тисячами точних ПЛР-тестів для визначення коронавірусного інфікування.

 

Нагадаємо, 23 березня, військовий літак доставив в Україну першу партію медичного вантажу з Китаю. Зокрема, борт доставив 250 тисяч тестів для експрес-діагностики, медичні маски, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легень тощо. 

 

За неофіційними даними, через це Зеленський влаштував великий скандал, бо публічно обіцяв українцям мільйон тестів, а не 250 тисяч. Глава держави нібито волав на підлеглих керівників Офісу: «Ти розумієш, що я брехав, що буде мільйон тестів!».

 

Президент Володимир Зеленський подякував Китаю за надані засоби захисту й медичне обладнання та звернувся до китайського уряду з проханням надати Україні додаткову допомогу задля протидії коронавірусу.

 

  •