Коронавірус: у Києві зросла кількість хворих до 31

08:29, 25.03.2020
Коронавірус: у Києві зросла кількість хворих до 31

Влада Києва закликає МВС посилити контроль за українцями, які повертаються з-за кордону. (Фото з сайту МВС)

Мер столиці Віталій Кличко заявляє, що кількість хворих на COVID-19 зросла до 31 киянина станом на вечір вівторка.

 

Про це Віталій Кличко повідомив у Facebook в ніч на середу.

 

«Друзі! Сьогодні ввечері ми отримали від Державної установи "Київський міський лабораторний центр МОЗ України" ще 3 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус», - зазначив Кличко.

 

За його словами, всі троє киян, що інфіковані коронавірусом - чоловіки.

 

Двоє з них лікуються вдома на самоізоляції. Один, 51-річний киянин, що повернувся з Франції, ще 21 березня був госпіталiзований до Олександрівської лікарні з симптомами ГРВІ.

 

Мер додав, що Київський міський лабораторний центр МОЗ перевіряє на підтвердження чи спростування діагнозу на коронавірус ще 22 зразки.

 

Раніше Віталій Кличко повідомляв, що у першій половині дня вівторка було зафіксовано чотири нових випадки інфікування коронавірусом.

 

Серед цих випадків - 17-річна дівчина, яка повернулася з навчання в Лондоні, 53-річна жінка, яка контактувала із хворим в Київській області. А ще жінка віком 28 років - повернулася з Австрії. Та 21-річний юнак, який контактував з хворим родичем.

 

«Сьогодні, коли в Україну спецрейсами з-за кордону повертаються десятки тисяч українців, - ми отримуємо загрозу можливого швидкого розповсюдження інфекції. Я звертаюся до МВС посилити контроль за дотриманням киянами суворих обмежувальних заходів, особливо тими, які прибувають в країну. А також - виконання підприємствами та установами заходів щодо організації дистанційної роботи співробітників. Ми повинні максимально обмежити кількість соціальних контактів!», - наголосив мер Києва.

 

Наразі Міністерство охорони здоров’я повідомляє про 97 випадків зараження коронавірусом в Україні, три з них летальні, одна людина одужала.

 

Я повідомляла «УМ», вже незабаром українці зможуть в’їхати на територію України тільки після проходження тесту на коронавірус. Відповідні нововведення готується запровадити уряд.

 

Нещодавно для кількох тисяч українців, які не змогли вчасно виїхати з Польщі, 20 березня запустили спеціальні поїзди за маршрутом Перемишль-Львів-Київ.

 

Через це влада Перемишля навіть закликала поляків не виходити з дому задля власної безпеки. Чимало евакуйованих, прибувши до Львова, одразу пішли гуляти на площу Ринок великими групами.