У Чернівцях госпіталізували дружину хворого на коронавірус

08:10, 04.03.2020
У Чернівцях госпіталізували дружину хворого на коронавірус

Через бунт сусідів жінку вивезли на обсервацію в невідому лікарню в Чернівцях.

Кілька десятків людей зібралися біля будинку, де проживає сім'я госпіталізованого з чоловіка, у якого підтверджено коронавірус у Чернівцях у вівторок ввечері. Люди вимагали від місцевої влади вивезти до лікарні та ізолювати дружину хворого і таки добилося свого.

 

Про це повідомляють інформаційні ресурси Буковини.

 

На місце події прибув мер Чернівців Олексій Каспрук, який намагався заспокоїти людей. Але у відповідь почув від протестувальників, що в разі, якщо дружину хворого не вивезуть з їхнього будинку та не ізолюють у лікарні, вони готові перекривати дорогу та вдаватися до радикальних дій.

 

Також біля цього будинку була присутня поліція. Люди чекали на бригаду швидкої медичної допомоги, яка мала би забрати жінку до лікарні. В результаті жінку забрали на обсервацію до лікарні.

 

Заступниця директора департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Марія Поліщук у коментарі журналістам повідомила, що «для відправлення жінки на обсервацію немає медичних показників —  це суто соціальні причини».

 

«Ми жінку забрали. Вона знервована і стомлена. Погодилася поїхати з нами. Забрали співробітники швидкої допомоги. Наголошую, для цього немає ніяких медичних підстав. Вона не становить загрози. Так само для дезінфекції не було підстав. В під'їзді будинку провели дезінфекцію, бо люди кричали», — розповіла пані Поліщук.

 

Як повідомляла «УМ», 3 березня в Україні повідомили про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом. Чоловік повернувся із Італії 26 лютого через прикордонний пункт пропуску «Порубне-Сірет».

 

Симптоми коронавірусу Covid-2019 в українця, який мандрував Італією з 21 лютого, з’явилися за тиждень після початку подорожі, чоловік мінімізував контакти та одразу 28 лютого звернувся за допомогою до фахівців.

 

Українські соцмережі відреагували гумором на новину про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Чернівцях.