Уряд затвердив план протидії коронавірусу, штаб очолив Гончарук

13:40, 03.02.2020
Уряд затвердив план протидії коронавірусу, штаб очолив Гончарук

Уряд затвердив план запобігання занесенню і поширенню на території України коронавірусу з Китаю, а також Національний план протиепідемічних заходів реагування на поширення вірусу.

 

Про це повідомляє пресслужба Кабінету мінстрів

 

"Ми встановлюємо режим підвищеної готовності для всіх систем цивільного захисту, щоб усі відповідні служби оперативно мобілізувалися в разі виникнення необхідності",- сказав прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

 

Спеціально створений оперативний штаб для координації дій перенесено на рівень Кабінету Міністрів України — його очолив Гончарук.

 

Він повідомив, що наразі уряд розробляє плани на регіональному рівні для окремих областей. Лікарням доручено підготуватися до можливого випадку захворювання, визначити потребу в ліках та обладнанні.

 

Крім того, уряд зобов'язав провести навчання в медичних закладах щодо готовності прийняти потенційних хворих. Для китайських студентів, які навчаються в Україні, продовжено канікули.

 

Прем’єр нагадав, що МЗС та МОЗ рекомендують тимчасово утриматися від туристичних і ділових поїздок до провінції Хубей та міста Ухань, де є найбільший ризик зараження, а також відкласти свої подорожі, які не є вкрай необхідними, до інших територій Китайської Народної Республіки.

 

Нагадаємо, у грудні 2019 року у китайському місті Ухань було зареєстровано спалах пневмонії. Пізніше з'ясувалося, що причиною захворювання став раніше невідомий вид коронавірусу.


Жертвами коронавірусу на материковому Китаї стали 259 осіб. Зафіксовано понад 11 тисяч випадків захворювання.


Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила надзвичайну ситуацію у зв'язку з розповсюдженням вірусу за межами Китаю