У Перекопі поблизу Армянська зафіксували 9-кратне перевищення шкідливих речовин у повітрі

10:34, 15.09.2018
У Перекопі поблизу Армянська зафіксували 9-кратне перевищення шкідливих речовин у повітрі

Окупанти називають 6 потенційних джерел забруднення повітря на півночі Криму

У Перекопі поблизу Армянська на півночі окупованого Криму зафіксували перевищення у 9 разів норми шкідливих речовин у повітрі. Ймовірною причиною може стати новий викид отрути із "Кримського титану".

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Ми зареєстрували перевищення гранично допустимих концентрацій по хлористому водню і сірчистому ангідриду. Цифри перевищують фоновий рівень. Перевищення гранично допустимих концентрацій по хлористому водню у нас зареєстровано в селі Перекоп, це найближча точка до кислотонакопичувача. Перевищення середньодобової концентрації відзначаються в дев'ять разів", - сказала очільниця кримського управління "Росспоживнагляду" Наталія Пеньковська.

При цьому серед причин чергового посилення забруднення повітря називають різні причини.

Серед версій: викид шкідливих речовин підприємством "Титанові інвестиції", перевищення рівнів викиду шкідливих речовин підприємств "Бром" і "Кримський содовий завод" (обидва знаходяться в Красноперекопську), перевищення обсягів і концентрації скидання сірчистої кислоти заводом "Титанові інвестиції" в кислотонакопичувач і порушення правил експлуатації цим підприємством кислотонакопичувача.

При цьому однією з причин окупанти назвали "скидання невстановлених речовин з території України".

Представниця окупаційної адміністрації запевнила, що небезпеки для людей немає.

При цьому в Армянську режим надзвичайної ситуації ввели тоді, коли кількість забруднюючих речовин у повітрі перевищила норму в 5 разів, а не в 9, як 14 вересня. При цьому із міста почали вивозити дітей.

Нагадаємо, 23 серпня на заводі Кримський титан стався викид отруйних речовин. Через це будинки, дерава, дитячі майданчики вкрилися масним жовтуватим нальотом, а металеві предмети почали швидко ржавіти.

Люди масово скаржилися на проблеми із диханням.

Після того, як від викидів постраждали українські прикордонники, пропускні пункти на Адмінкордоні з Кримом поблизу Армянська закрили.

Українська розвідка отримала дані, що причиною забруднення стало те, що російські військові вистрелили артилерією по кислотним відстійникам "Кримського титану".