Амосова звільнена з посади ректора Національного медуніверситету

14:31, 02.04.2018
Амосова звільнена з посади ректора Національного медуніверситету

Катерина Амосова більше не є ректором Національного медуніверситету ім. Богомольця.

Міністерство охорони здоров'я звільнило ректора Національного медичного університету ім. О.Богомольця Катерину Амосову із займаної посади.

 

Відповідне розпорядження міститься у наказі МОЗ, який підписав держсекретар міністерства Артем Янчук 30 березня.

 

Катерина Амосова в понеділок уранці, за даними окремих ЗМІ, підписала відповідні документи щодо того, що вона ознайомлена з наказом.

 

Вона зазначила, що наказ про її звільнення університет отримав у п'ятницю ввечері.

 

Як повідомляла «УМ», 20 лютого міністерство відсторонило від посади Катерину Амосову на час службової перевірки. Офіційна причина: зрив ліцензованого тестування "Крок" для студентів-стоматологів.

 

Амосова назвала рішення МОЗ незаконним і заявила, що заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський намагався змусити її порушити закон, погрожуючи звільненням.

 

Того ж дня представники студентського самоврядування заблокували вхід у ректорат, не допускаючи до роботи призначеного в.о. ректора Михайла Захараша.

 

Амосова оскаржила своє відсторонення у суді. І 1 березня Окружний адміністративний суд Києва відновив ректорку на посаді до початку розгляду її позову до МОЗ по суті.

 

Однак 6 березня вже іншим наказом Міністерство охорони здоров'я знову відсторонило Амосову. 30 березня стало відомо, що МОЗ рекомендує звільнити Амосову.