Банду із 10 псевдолікарів-«іноземців», які видурювали гроші у хворих і самотніх людей, затримали

17:35, 22.12.2017
Банду із 10 псевдолікарів-«іноземців», які видурювали гроші у хворих і самотніх людей, затримали

Обшуки в лікарів-шахраїв (Юрій Луценко / Facebook)

Прокуратура та поліція арештувала 10 осіб, які, вдаючи із себе іноземних лікарів, видурювали гроші у довірливих "пацієнтів", найчастіше літніх та самотніх людей.

Про це повідомляє Юрій Луценко.

"Під час операції ліквідовано злочинну організацію, яка упродовж 5 років вводила в оману ошукувала не менше 1200 довірливих громадян переважно з числа одиноких громадян похилого віку ... Затримано лідера злочинної організації та його вище керівництво (всього 10 осіб), а також вилучено майна та грошових коштів на загальну суму понад 5 млн. грн.", - написав Юрій Луценко.

Він відзначив, що це була масштабна спецоперація за участі близько 500 правоохоронців одночасно проведено 100 обшуків у 7 містах країни.

"Злочинці, видаючи себе за іноземних лікарів, розмовляючи з удаваним іноземним акцентом, пропонували за допомогою вигаданих новітніх технологій, зокрема супутникової телефонної діагностики організму, та неіснуючих ліків нібито іноземного виробництва, здійснити успішне лікування різноманітних захворювань, у тому числі тяжких та невиліковних (Альцгеймера та Паркінсона)", - повідомляє Генеральний прокурор.

"При цьому фактично потерпілим особам реалізовувались дешеві вітчизняні лікарські засоби, з яких було попередньо видалено відповідне маркування, чи дешеві біологічно активні домішки, які взагалі не є лікарськими засобами", - продовжив він.

Шахраям загрожує до 12 років за ґратами та конфіскація майна.