В Івано-Франківській, Одеській та Тернопольській областях заборонять ходити в школу невакцинованим від кору дітям

15:20, 29.09.2017
В Івано-Франківській, Одеській та Тернопольській областях заборонять ходити в школу невакцинованим від кору дітям

Проти кору у медиків є ефеективний засіб - вакцинація (із соцмереж)

В Івано-Франківській, Одеській та Тернопольській областях Міністерство охорони здоров’я вводить обмеження на відвідування дитячих садків та навчання у школах для тих дітей, які не отримали вакцини від кору за графіком.

Подібні обмеженяя МОЗ вводить, щоб зупинити епідемію небезпечної хвороби.

"У трьох областях з найбільшим числом захворілих – Івано-Франківській, Одеській та Тернопільській – діти, які не отримали щеплення від кору, не допускаються до відвідування дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, що є одним із основних способів попередити поширення спалаху інфекції". - ідеться в повідомленні Міністерства охорони здоров’я.

На початок вересня в Україні зареєстровано 1627 випадків кору, двоє дітей в Одеській області померли. Найбільше випадків зареєстрували в Івано-Франківській (747 випадків), Одеській (589 випадків) та Тернопільській (70 випадків) областях.

При цьому головна причина спалахів кору — низький рівень охоплення вакцинацією. У 2016 році менше половини українських дітей були щеплені від кору за графіком. На кінець серпня 2017 року другою дозою вакцини КПК за календарем щеплень були захищені 61% дітей віком 6 років.

Вакцинацію від кору для дітей роблять у віці до 1 року та 6 років. Після цього в дитини вже є стійкий іменітет. тому ризик заразитися на кір та померти від ускладнень хвороби майже відсутній.

Здебільшого на кір хворіють діти. Однак реєструється значне число захворілих серед дорослих. Так, цього року в Івано-Франківській області захворіли 591 дітей (79% від усіх захворілих), Одеській – 389 дітей (66% від усіх захворілих) та Тернопільській – 57 дітей (81% від усіх захворілих). Зазвичай хворіють ті, хто не був вакцинований проти кору.

Кір - вірусна інфекція, яка передається повітряно-крапельним шляхом. Хворі на кір мають проблеми з диханням, а їх тіло швидко вкривають червонясті висипи, температура тіла різко підіймається. завдяки профілактичній вакцинації або після перенесеної хвороби в людини формується імунітет.