Міст через річку Ірпінь: відновлено сполучення між Києвом та Фастовом, відео

13:58, 17.06.2023

Рух мостом через річку Ірпінь відновлено в районі села Соснівка поблизу Фастова на Київщині.

 

Міст відновлено практично з нуля, завдяки цьому відновлюється пряме сполучення між Києвом та Фастовом.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України у соцмережах у суботу.

 

«Відкрито рух мостом через річку Ірпінь на дорозі Київ – Фастів – Біла Церква – Тараща – Звенигородка. Це дало можливість відновити пряме сполучення між Фастовом та Києвом», - ідеться у повідомленні.

 

Зазначається, що будувати об’єкт довелося фактично з нуля. Оскільки у березні 2022-го під час бойових дій на Київщині 50-метровий міст був знищений.

 

«Зруйновані конструкції розібрали, замість них звели нові. Відкрито дві смуги руху, прокладені нові тротуари та встановлено огорожу», - зазначили у міністерстві.

 

Відомо, що Мінрозвитку та Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України відбудували вже третій міст на Київщині. Всього через російську військову агресію у Київській області було зруйновано 24 мости. Поки триває їх ремонт, влаштовано тимчасові переправи та об’їзди.

 

«Відбудова знищеної інфраструктури повертає нормальне життя в громади. Наразі триває будівництво ще 25 мостів в різних регіонах України», - наголосили у відомстві.

 

 

Як повідомляла "УМ", заказник «Ріка-Герой Ірпінь» створять у Київській області: наразі йдеться тільки про територію Білогородської ОТГ.