У Британії українських новобранців вчать інструктори з Австралії

17:09, 19.03.2023

У Великій Британії українські новобранці проходять курсу вогневої підготовки під керівництвом інструкторів 1-ї бригади Сухопутних військ Австралійських Сили Оборони.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Генштаб ЗСУ 19 березня у фейсбуці.

 

«Точність й смертоносність - найголовніші критерії успішного проходження курсу вогневої підготовки під керівництвом інструкторів операції «Куду» 5-го батальйону Королівського австралійського полку 1-ї бригади Сухопутних військ Австралійських Сили Оборони під час базової загальновійськової підготовки у Великій Британії, яка є життєво необхідною для українських новобранців й відбувається під керівництвом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії

 

Під експертним керівництвом інструкторів Австралійської Армії, задіяних в операції Kudu, новобранці отримали цінний досвід і навички, які допоможуть їм служити та захищати Україну», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

Розпочавши зі статичної стрільби на 100 метрів, учні переходили до стрільби та пересування в парах і закінчували стрільбами в наступальному бою. Із розвитком навичок новобранців зростала й їхня впевненість, а також покращувалися смертоносність, точність і безпека поводження зі зброєю.

 

Один із керівників з техніки безпеки на полігоні сказав, що безпека була важливою частиною навчання.

 

«Усі тренування, які ми провели до цього моменту, мають надати українцям впевненості щодо систем озброєння, які їм доведеться використовувати, коли вони повернуться в Україну», – сказав він. - Найбільше мене здивувало те, як швидко вони навчилися і як завзято виправляли помилки у своїх вправах. Новобранці пройшли лісову, міську та окопну підготовку, щоб розвинути бойові навички, необхідні на полі бою для захисту своєї країни».

 

Навчання не позбавлене труднощів. Новобранцям довелося адаптуватися до різної зброї, тактики та середовища, але інструктори Австралійської Армії наполегливо працювали, щоб забезпечити успіх у навчанні. Навчання також дає змогу інструкторам австралійської армії розвивати свої навички.

 

Командувач контингентом операції «Куду» майор Грегорі Сарджент сказав, що тренування з бойовою стрільбою є життєво важливими.

 

«Бойова стрільба важлива для отримання щеплення боєм — щоб підготувати людей до того моменту, коли вони справді вестимуть бій», — сказав майор Грегорі Сарджент. - Наші солдати вчаться у наших українських товаришів, і це дозволить їм повернутися додому і, у свою чергу, викладати ці уроки нашим солдатам. Це була взаємна підтримка».

Австралія продовжує підтримувати народ України та надає постійну підтримку у відповідь на триваючі порушення росією міжнародного права.

 

Прибувши до Сполученого Королівства в січні 2023 року, контингент до 70 військовослужбовців Австралійських Сили Оборони приєднався до країн-партнерів у програмі підготовки українських новобранців під керівництвом Великої Британії.

 

Жоден військовослужбовець Австралійських Сили Оборони не в’їжджатиме в Україну в рамках операції «Куду».

 

Як повідомляла УМ, новобранці ЗСУ пройдуть навчання у Великій Британії.